Luister

Spectaculaire aria’s en Caribische folksongs

Dit wil je meemaken: in april reist Holland Baroque met ‘een van de meest zinderende sopranen die je tegenwoordig op het podium tegenkomt' door het hele land met klassieke barok en Caribische muziek

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Geplaatst op maandag 6 mei 2024, 00:00

Net als Holland Baroque, is sopraan Jeanine De Bique artistiek nieuwsgierig en veelzijdig. Latijns-Caribische Afro-ritmes naast verblindende aria’s; dit wordt een duizelingwekkende avond. Barokke aria’s worden moeiteloos afgewisseld met Calypsomuziek.

Jeanine De Bique; ’technisch onberispelijk, met haar lichte sterrenstem, die zweeft voordat hij op de oren van het publiek landt, als een muzikale meteorenregen’ – Operawire, heeft een pure eindeloze rijkdom aan kleur en nuances. De musici van Holland Baroque brengen waarvoor zij op handen worden gedragen: verfijnde arrangementen en samenspel vol energie en durf. Zij laten keer op keer zien dat barok niet oud is, het is van nu.

Img12967 orig

Het hele concert van Holland Baroque en Jeanine De Bique in TivoliVredenburg in Utrecht  is uitgezonden door het Avondconcert (NTR).

Luister de opname hier terug

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Muziekfreak. Cultuurnerd. Kunstmaniak. Van het rode pluche tot een modderig festival: Rachel snuift kunst en cultuur alsof haar leven er vanaf hangt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur