Kijk

De hedendaagse Van Gogh

Toen ik laatst het Van Gogh Museum bezocht, was ik gegrepen door de solotentoonstelling van Matthew Wong. Zijn schilderijen geven een inkijkje in zijn depressie omdat hij de werelden schilderde waarin hij zelf graag zou willen verblijven. Dat zijn explosies van kleur, ruimte en spiritualiteit.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op donderdag 9 mei 2024, 08:00

In het werk van Wong zie je veel parallellen met dat van Vincent van Gogh. De kunstenaar was ook autodidact, ook een laatbloeier en ook zijn leven was kort maar extreem productief. In de documentaire Matthew Wong: Painting as a Last Resort (AVROTROS) komen experts uit de kunstwereld aan het woord om te vertellen over deze hedendaagse broer van Van Gogh.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Reist per trein binnen- en buurland af, op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met stoelen, impressionisme of fotografie. Staat net zo graag in de club of op een festival.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur