Video

Telefilm in onstuimig familierestaurant

Het Chin. Ind. restaurant om de hoek. Die heeft elk dorp. Zo ook Obdam, waar de telefilm Happy Palace (NTR) zich afspeelt. Het dorp is in diepe rouw na de eigenaardige dood van restauranteigenaar Chang Wu. Zijn dochter Yung (kantoortijger) en zoon Lok (kunstenaar die zijn carrière maar moeilijk van de grond krijgt) moeten het restaurant runnen maar hebben inmiddels hele andere prioriteiten in hun leven.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op donderdag 22 februari 2024, 08:00

Samenwerken als een geoliede machine is er niet bij; het oud zeer tussen broer en zus laait hoog op als ze in hun oude rolpatronen vervallen. Net als Yungs liefde voor het traditionele Chinese eten het restaurant lijkt te redden, verschijnt een malafide achtertante ten tonele. Wie of wat moet geofferd worden zodat de familie Wu écht verder kan?

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Reist per trein binnen- en buurland af, op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met stoelen, impressionisme of fotografie. Staat net zo graag in de club of op een festival.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur