Video

De monumentale duistere werken van Anselm Kiefer

Groots en donker; dat zijn de werken van de Duitse kunstenaar Anselm Kiefer. Eerlijk toegegeven, in musea loop ik vaak voorbij zijn onheilspellende werken die naast verf ook vaak uit zand, glas, asfalt of gesmolten lood bestaan. Maar na het zien van Het Uur van de Wolf: Anselm Kiefer, work and proces (NTR) blijf ik volgende keer toch even wat langer bij zijn werken staan.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op donderdag 15 februari 2024, 08:00

In 1993 verhuist de kunstenaar vanuit Duitsland naar het Franse platteland. In een verlaten zijdefabriek zet hij zijn studio op. Een aantal jaren later besluit hij de hele site tot een kunstwerk te maken. Geholpen door zijn assistenten bouwt hij aan tientallen gebouwen met verschillende installaties en een doolhof van tunnels, bruggen en torens. Niet eerder liet de kunstenaar een filmploeg zo dichtbij.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Reist per trein binnen- en buurland af, op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met stoelen, impressionisme of fotografie. Staat net zo graag in de club of op een festival.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur