Docu

Jan Wolkers als voetbalcommentator

Naar oude korrelige retro voetbalbeelden kijken terwijl schrijver Jan Wolkers het audiocommentaar verzorgt. Ik verzin het niet!

VPRO Flowerboy

VPRO Flowerboy

Geplaatst op dinsdag 28 november 2023, 14:20

Het zit allemaal in de uitstekende docu WILLEM die als extra lange aflevering van Andere Tijden Sport (NOS-NTR) werd uitgezonden. Wolkers vergelijkt Willem onder andere met een zwaan “Je zit niet aan de veren van een zwaan!”. En Jan kan het weten, ik heb ooit gezien hoe hij een knobbelzwaan probeert vrij te laten in een aflevering van De achtertuin van Jan Wolkers (VPRO). Het is sowieso altijd fantastisch als schrijvers over voetballers praten. Die houden dan hele speeches over hoe linksbuitens eigenlijk altijd spelen met een gebroken hart.

Willem is een uitstekend gemaakte documentaire die helemaal is opgebouwd uit prachtig archiefbeeld. Echt fantastisch, al die hoog opgetrokken korte broekjes met de retro voetbalshirts. In de zomer heb ik zin om erbij te lopen als een voetballer uit de jaren70. Ik heb zin om erbij te lopen als Willem van Hanegem.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur