Podcast

Voor de Ischa Meijer liefhebber

Alle Ischa Meijer liefhebbers opgelet!

NPO Cultuur Juul

Juul Bal

Geplaatst op vrijdag 17 november 2023, 00:00

Voor alle Ischa Meijers liefhebbers en kenners is er een mooi archief opengesteld. De VPRO heeft het volledige archief opengesteld met o.a. Een dik uur Ischa, ’t Was me het een Weekje Wel en Zaken van de Ziel. Met de nieuwe biografie van Annet Mooij: Alles gaat op vroeger terug een mooi moment om bij Ischa stil te staan.

In Zaken van de Ziel gaat Ischa in gesprek met bekende Nederlanders. Een van zijn gasten is Andreas Burnier (columniste, schrijver en criminologe). Allebei zijn ze tijdens de Tweede Wereldoorlog opgegroeid. Burnier zat ondergedoken bij verschillende gezinnen en Ischa zat als klein jongetje in concentratiekamp Bergen Belsen. In dit interview zoomt Ischa in op Burniers Joods zijn en haar onderduikperiode. Ischa wilt in een interview altijd iets te weten komen. Dit is tekenend voor zijn manier van interviewen en mooi te horen in dit interview met Andreas Burnier.


Voor meer diepgang:

  • Annet Mooij: Alles gaat op vroeger terug
  • Ronit Palache: Ik heb niets tegen antisemieten, ik leef ervan
  • Elisabeth Lockhorn: Andreas Burnier, Metselaar van de wereld
NPO Cultuur Juul

Juul Bal

Ik ben Juul en redacteur bij NPO Cultuur. Ik ben zelf dol op documentaires, filmhuis-films, theater en concerten. Ik wil jullie lezers diverse tips aanbieden op het gebied van kunst & cultuur.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Please don't insert text in the box below!

Volg NPO Cultuur