Lees

Waar waren jullie te vinden in april?

Wat heb jij beleefd? Welke activiteiten mag je niet missen of kan je beter overslaan? Op deze pagina vind je allerlei culturele quotes uit de DM's van NPO Cultuur: het Comité van Cultuurcritici!

Comité logo

Comité van Cultuurcritici

Geplaatst op woensdag 1 mei 2024, 00:00
RECENSIELANE BUMPERS

"Het wat een geweldige ervaring en het was erg speciaal. Meerdere keren heb ik kippenvel gekregen omdat het bijna als filmmuziek klonk."

Shenna - De Stigse Vrije School in TivoliVredenburg

"Heerlijk wegdromen bij klassieke muziek is zo’n lekkere manier om te ontspannen. Dan helemaal leuk als het in zo’n super mooi en romantische gebouw midden in Amsterdam is."

Jens - Tsjaikovski in het Concertgebouw

"Queer-queen Fletcher was ein-de-lijk in Nederland. Met haar high-energy popnummers en break-upsongs (die we gerust anthems mogen noemen) werd de hele zaal vol vrouwen extra verliefd op haar."

Rachel - Fletcher in TivoliVredenburg

"De perfecte opwarming voor het Songfestival in mei! Douze points naar Joost!"

Robert - Eurovision in Concert in AFAS Live

RECENSIELANE BUMPERS 2

"Een voorstelling vol pijnlijke en goeie grappen, heb hard gelachen maar moest soms ook op m'n tanden bijten omdat zijn verhaal over de band met zijn moeder mij persoonlijk raakte."

Emel - 'Moederdag' van Willie Wartaal

"e wordt zowat omvergeblazen van de emoties die door de hele zaal weerklinken. De ingrepen van van Hove zijn subtiel maar bezorgen kippenvel."

Ella - 'Jesus Christ Superstar' van Ivo van Hove

"In deze voorstelling werd ik in een vogelvlucht meegenomen in hoe het is om paniekaanvallen te hebben. Met muziek en gekke typetjes, waande ik mij even in iemand anders hoofd en vloog de lunchtijd voorbij nog voordat ik er erg in kon hebben."

Emel - 'Hert' van Reünie de Brouwer

"Een ingrijpende musical over de onderduikperiode van Anne Frank. Geweldig gespeeld en zo dicht mogelijk bij de historie gebleven."

Mila - 'Je, Anne' van Frank van Laecke

"Deze voorstelling laat als geen ander zien dat je een tijdsgewricht en een politieke situatie het beste kan invoelen aan de hand van echte levens. 'Het Achtste Leven' is een verhaal van de complexiteit en de verwevenheid van goed en fout en onderstreept hoe mensen wel en niet gevangen kunnen worden door hun omstandigheden. Vijf uur met open mond en bonkend hart."

Annemieke - 'Het Achtste Leven' van Theater Oostpool

RECENSIELANE BUMPERS 3

"Een erg mooie en ontroerende film over Robin die een doodgeboorte heeft gehad maar toch melk gaat aanmaken. Het is heel puur en ingetogen in beeld gebracht waardoor je nog meer meeleeft met Robin. Zeker een aanrader dus."

Erik - ‘Melk’

"Ik was bij de premiere, gehost door Annefleur en Vera van de podcast 'Lesbische Liga' (NTR). Daar heb ik echt een hele leuke avond gehad want er waren alleen mensen die echt geïnteresseerd waren in de film, dus een gezellige avond en de film was ook gewoon supergoed. Heel mooi gefilmd, een uniek plot met veel twists en haast zo bloederig als een Tarantino, oftewel een nu al klassieke A24 film."

Anoniem. - 'Love Lies Bleeding'

"De rauwe beelden in combinatie met de beladen inhoud laat deze film nazinderen bij het publiek."

Ella - 'Skunk'

"Een erg toffe en lekkere vechtfilm, misschien niet zo goed als John Wick maar wel even vermakelijk!"

Niels - 'Monkey Man'

Comité logo

Comité van Cultuurcritici

Het Comité van Cultuurcritici zijn jullie! Wat jullie belevingen zijn geweest op het gebied van kunst, film, literatuur en nog veel meer komt hier te staan!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur