Lees

Wat hebben jullie beleefd in maart?

Wat heb jij beleefd? Welke activiteiten mag je niet missen of kan je beter overslaan? Op deze pagina vind je allerlei culturele quotes uit de DM's van NPO Cultuur: het Comité van Cultuurcritici!

Comité logo

Comité van Cultuurcritici

Geplaatst op donderdag 25 april 2024, 15:55
RECENSIELANE BUMPERS 2

"Ik heb 'Sari/statement' bezocht, een geweldige mode-expositie over de traditionele sari, met exemplaren gedragen door Maxima en Lady Gaga.'"

Noura - 'Sari/statement' in het Wereldmuseum Rotterdam

"Ik móest echt naar het werk van Marina Abramovic. Het waren adembenemende werken uit haar hele oeuvre. Ik was bijna overtuigd om zelf mee te doen!"

Sam - 'Marina Abramovic' in het Stedelijk Museum Amsterdam.

"Als je van hyperrealisme houdt, zoals ik, is de tentoonstelling 'Op Scherp' in Utrecht een absolute must-see, een heerlijke tegenhanger van de abstracte kunst"

Bart-Jan - 'Op Scherp' in Centraal Museum Utrecht

RECENSIELANE BUMPERS 5

"Ik was al naar 'In Theorie' geweest van Andries Tunru maar zijn nieuwe voorstelling 'Marmer' is ook echt hilarisch. Een beetje droog, een beetje grof en met wat improvisatie erbij alle top!"

Renée - 'Marmer' van Andries Tunru

"De voorstelling 'Boni de Musical' heeft mij echt op meerder manieren omvergeblazen, wat een swingende en toch gelaagde show!"

Soraya - Boni de Musical

"Ik werd erg ontroerd van de performance van Sven Ratzke in 'Marlene'. Een wervelende voorstelling met veel mystiek en gevoeligheid, zou hem zo nog een keer zien."

John - 'Marlene' van Sven Ratzke

1

"Ik heb 'Wally en wij' gelezen van Irwan Droog, heel mooi verhaal over de verdwaalde walvis en laat je diep nadenken over mens-dierrelaties."

David - 'Wally en wij' van Irwan Droog

"Het boek 'Dagen van glas', geschreven door Eva Meijer heeft echt heel erg een indruk op mij gelaten, de vraag 'wat betekent het om goed te leven' is zo prangend en interessant. Elke pagina doet iets met je en is bijna therapeutisch te noemen."

Claudia - 'Dagen van glas' van Eva Meijer

'Het boek 'De bewaring' van Yael van der Wouden was één van de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen. Ik kwam er goed snel door heen, het was bij vlagen zo spannend! Een mooie roman over de naoorlogse periode en de donkere kanten van ons collectieve geheugen."

Lotte - 'De bewaring' van Yael van der Wouden

'Ik zou het boek 'Man maakt stuk' aanraden van Maurits de Bruijn. Super geschreven, veel herkenbare stukken en prikt lekker door allerlei taboes heen. Heel goed boek!"

Quentin - 'Man maakt stuk' van Maurits de Bruijn

Comité logo

Comité van Cultuurcritici

Het Comité van Cultuurcritici zijn jullie! Wat jullie belevingen zijn geweest op het gebied van kunst, film, literatuur en nog veel meer komt hier te staan!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur