Lees

Wat bezochten jullie in februari?

Wat heb jij beleefd? Welke activiteiten mag je niet missen of kan je beter overslaan? Op deze pagina vind je allerlei culturele quotes uit de DM's van NPO Cultuur: het Comité van Cultuurcritici!

Comité logo

Comité van Cultuurcritici

Geplaatst op woensdag 13 maart 2024, 08:00
1

"Een zeer persoonlijk en ondanks het onderwerp grappig boek. Gek genoeg pas het in zijn oeuvre."

Rob - 'Ga je erover schrijven' van Herman Koch

"Mijn man en ik hebben tegelijkertijd het boek gelezen en ik vond het echt heel mooi! Als iemand die graag zelf schildert, vond ik ook de beschrijvingen enorm poëtisch en dat raakte me."

Josanne – 'Mrs Degas' van Arthur Japin

"Ik was hier ooit eerder aan toe gekomen, maar ik vond het prachtig en poëtisch. Het heeft me aan het denken gezet over de banden tussen mensen en het wij-zij denken in onze maatschappij."

Floor – 'Erik of het kleine insectenboek' van Godfried Bomans

"Een heel mooi filosofisch boek met diverse en complexe karakters."

Jens – 'De Broers Karamazov' van Fjodor Dostojevski

"Heel interessant, veel geleerd over vriendschappen en de vormen ervan. Heel goed boek."

Ibrahim – 'Even goede vrienden' van Raounak Khaddari

"Een mooi zacht en zoet verhaal, niet ingewikkeld om doorheen te komen. De relatie tussen de twee hoofdpersonen is heel lieflijk en mysterieus en daardoor fijn om te lezen."

Feline – 'One Last Stop' van Casey McQuiston

2

"Een heerlijke film waarin de personages centraal stonden. Geen extra effecten, maar een goed verhaal met personages die elkaar uitdagen in hun eigen ontwikkeling en daardoor extra goed werkt."

Dennis – 'The Holdovers'

"Een zeer indrukwekkende film en bijzondere van Wim Wenders, één van zijn beste!"

Ans - 'Perfect Days'

"Een prachtig geschoten film, met ontzettende humoristische dialoog. Ik voelde me erg verwant met Bella, ik denk dat iedereen wel een beetje zoals Bella wilt zijn."

Ellen – 'Poor Things'

3

"De energie spatte eraf in de Melkweg vanaf het eerste moment en dit sloeg direct over op het publiek. Goede vrienden, goede muziek en dus een glimlach van begin tot eind."

Daan – The Menzingers

"In het Concertgebouw in Amsterdam met muziek van Edward Grieg en Anton Bruckner. Klassiek live vind ik een mooie ervaring en de soliste gaf geweldige toegiften."

Hilde – Grieg en Bruckner door het Noord Nederlands Orkest

Wil je dat jouw mening over een film, concert, boek of misschien wel een tentoonstelling of andere culturele activiteit op onze website komt? Houd dan het Instagram kanaal van NPO Cultuur in de gaten, schrijf jouw mening over jouw favorieten in onze inbox en inspireer anderen voor hun volgende kunstbezoek! 

Comité logo

Comité van Cultuurcritici

Het Comité van Cultuurcritici zijn jullie! Wat jullie belevingen zijn geweest op het gebied van kunst, film, literatuur en nog veel meer komt hier te staan!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur