LogoInnovatie

Bootcamp visualisatietechnieken voor pitchen en preproductie

Verleden jaar heeft NPO Innovatie een seminar georganiseerd over Virtueel TV. Dit seminar was een groot succes. Als vervolg hierop organiseert NPO Innovatie in samenwerking met Ironfilms een bootcamp/workshop voor publieke omroepmakers.
Bootcamp/workshop voor publieke omroepmakers. Verleden jaar heeft NPO Innovatie een seminar georganiseerd over Virtueel TV. Dit seminar was een groot succes. Als vervolg hierop organiseert NPO Innovatie in samenwerking met Ironfilms een bootcamp/workshop voor publieke omroepmakers. Deze bootcamp is gericht op Virtuele Productietechnieken en -tools toepassen op het pitch- en prepoductieproces van allerlei soorten video producties (in verschillende genres). 

Het doel van de bootcamp is om de kandidaten te inspireren en te laten kennismaken met de enorme breedte aan visualisatiemogelijkheden door het maken van een eigen pitch-viz en pre-viz.

Op de volgende data wordt een pilot van deze bootcamp georganiseerd:

  • 1e introductiedag: 20 sept 2023
  • 2e introductiedag:   4 oktober 2023
  • Bootcampdagen:   11,12,13 oktober 2023

1e introductiedag – 20 september 2023

Presentatie wat er in de “Bootcamp” gaat plaats vinden. Tevens worden de verschillende visualisatievormen (zoals storyboard, mood board, pre-viz, montage en een scala aan technieken) getoond. Ook wordt het gesprek aangegaan welke visuele vormen de deelnemers kennen en of ze die al eens in gezet hebben én werken de deelnemers aan een script voor de Pitch-Viz en Pre-Viz

 2e introductiedag – 4 oktober 2023
In een tweede sessie presenteren de deelnemers hun scripts en mogelijk ideeën voor uitvoering aan de coaches en aan elkaar. Aansluitend is er een gesprek over voorkeuren voor aanpak en gebruik van mogelijke technieken. Er wordt een plan van aanpak gemaakt voor wat er in de drie dagen van de workshop gedaan zal worden om tot uitvoering te komen. De deelnemers krijgen huiswerk mee om de workshop voor te bereiden, denk daarbij aan fotomateriaal vergaren, mood board maken, sound scape elementen zoeken of wellicht al een opzet voor een storyboard tekenen.

 Bootcampdagen – 11,12,13 oktober

Tijdens de bootcamp dagen werken de kandidaten aan uitvoering van hun pre-viz of pitch-viz. De kandidaten krijgen in deze dagen een uitgebreid aanbod aan visualisatie technieken tot hun beschikking. Denk hierbij aan audio, muziek, illustratie, performance capture, regie, camera voering, production design en montage. Door deze vormen te combineren ontstaan de shots voor de Pitch-Viz en Pre-Viz. 

De serie workshops (na de pilot) wordt in overleg met de deelnemers gepland.

Werk je bij de publieke omroep en wil je deelnemen aan de pilot (graag met team van 2 a 3 mensen) of in een reguliere workshop? Meld je dan aan via innovatie@npo.nl

 

Week van de Toekomst
Innovatie Estafette Mei 2024
Publieke Pioniers #4: ai for all
Innovatieagenda 2024-2025
Eventkalender 2024
Korter, maar ook beter?
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)