LogoInnovatie

Innovatieagenda 2023-2024

De afdeling innovatie bij NPO heeft een nieuwe innovatieagenda gelanceerd. Dit betekent dat er samen met alle omroepen vijf aspiraties zijn vastgesteld waar de publieke omroep zich met haar innovatieprojecten op zal richten.
De afdeling innovatie bij NPO heeft een nieuwe innovatieagenda gelanceerd. Dit betekent dat er samen met alle omroepen vijf aspiraties zijn vastgesteld waar de publieke omroep zich met haar innovatieprojecten op zal richten.

De innovatieagenda wordt ieder jaar geactualiseerd. De aspiraties die in de nieuwe innovatieagenda zijn vastgesteld, zijn de pijlers van 2023-2024.

Aspiratie 1: Mensen zich thuis laten voelen 
De publieke omroep wil dat eenieder zich thuis voelt bij de NPO, ongeacht welke beperking iemand heeft, of waar en in welke stemming iemand is. Ook al voelt iemand zich niet gehoord. De publieke omroep wil ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot het aanbod en mee kan doen.

Aspiratie 2: Mensen overal ontmoeten 
Fysieke en digitale werelden worden steeds meer verweven. De publieke omroep wil zijn aanbodkanalen naar de toekomst brengen en daarbij een onderscheidende speler in het veld zijn.

Aspiratie 3: Publieke waarde toevoegen op nieuwe platforms 
We leven in een gepolariseerde samenleving, maar we leven ook in een democratie. Hoe kunnen NPO en omroepen de publieke waarden nieuw élan geven?

Aspiratie 4: Verhalen vertellen op innovatieve manieren
De publieke omroep wil de mediaproducten van de toekomst maken. Dat kan door mensen verhalen te laten beleven, door ze te betrekken bij de creatie van content en ze in verhalen te laten participeren. Via nieuwe media maken we impact bij het publiek.

Aspiratie 5: Gebruikers controle (terug)geven 
Personalisatie is fijn, maar privacy en dataveiligheid zijn cruciaal. De publieke omroep wil hulp bij bewuster en gezonder omgaan met media en meer inzicht geven in persoonlijke data en het gebruik daarvan. Download de innovatieagenda hier    

001.jpeg

AI Club
EO gebruikt voor het eerst AI om non-fictie verhalen te verfilmen
Week van de Toekomst: Terugblik
Omroepbrede uitgangspunten voor werken met AI
Innovatie Estafette Juni 2024
Innovatie Estafette Mei 2024
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)