ANP 462351478

Landelijke actiedag Giro555 voor Turkije en Syrië

De hevige aardbevingen in Turkije en Syrië hebben verschrikkelijk veel slachtoffers gemaakt. Woensdag 15 februari is de Nationale Actiedag Giro555 om zoveel mogelijk donaties op te halen.

NPO, RTL en SBS6 maken gezamenlijk tv-programma

NPO, RTL en SBS6 slaan de handen ineen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, met een gezamenlijk programma op NPO 1 en NPO Start: Help Slachtoffers Aardbeving. Dit programma is tussen 20.30 en 22.15 uur te zien. Het programma bestaat uit liveoptredens en tafelgesprekken.

Op NPO 1 Extra kijk je de hele dag live mee in Beeld en Geluid

Beeld en Geluid in Hilversum

Tijdens de uitzending wordt regelmatig geschakeld met het actiecentrum van Giro555 in Beeld en Geluid in Hilversum. Daar doen Hila Noorzai, Wendy van Dijk en Herman van der Zandt verslag van het verloop van de actie en interviewen zij bekende Nederlanders in het belpanel.

Vanuit de studio

In de studio is de presentatie in handen van Chantal Janzen. Gesprekken aan tafel worden gevoerd door Jeroen Pauw en Eva Jinek. Fidan Ekiz is tafeldame. Zij spreken met mensen die familie in het rampgebied hebben, met correspondenten en met presentator Sinan Can, die de afgelopen dagen Turkije bezocht.

Klik hier voor het persbericht

Doneer nu

Welke radiozenders doen mee?

Natuurlijk wordt er ook op radio en online veel aandacht besteed aan de Landelijke Actiedag Giro555. Zo houden o.a. NPO Zapp en NPO3 hun jonge achterban op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via Instagram.

Alle radiozenders van de publieke omroep

Alle radiozenders van de publieke omroep doen mee. Dat zijn dus NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO FunX, NPO Klassiek en NPO Radio 5. NPO FunX zendt de hele dag uit vanaf Beeld & Geluid. De ochtendshow maken ze samen met NPO 3FM. Op NPO Radio 1 hoor je elk uur een update van de NOS. En op NPO Radio 2 kun je een plaatje aanvragen voor Giro555.

Ik wil helpen, maar hoe?!

Veel mensen willen iets doen. Geld doneren, warme kleding inzamelen, voedselpakketten samenstellen. Maar welke hulp is nú dringend nodig? En welke initiatieven zijn er al? Daarover wordt veel gesproken op tv, radio en online. Hieronder vind je een overzicht van mensen en organisaties die hulp bieden.

Ga naar overzicht