LogoFonds

Regeling Cross-over

Meerdere platforms

Met NPO-fondsbudget wordt gestimuleerd dat projecten gelijktijdig of direct opeenvolgend op meerdere platforms te zien of te horen zijn en daarmee een (deels) ander publiek kunnen bereiken. Het biedt daarom de mogelijkheid om naar een - door het NPO-fondsbudget gesteunde - zogenaamde 'kernproductie' een online project te realiseren.

Achtergrond

Het kan zijn dat de research voor bijvoorbeeld een dramaserie (de kernproductie) zoveel materiaal oplevert dat er ook een webdrama- of podcastserie gerealiseerd zou kunnen worden. Of dat de research voor een documentaire(serie) een zodanig fascinerende zoektocht biedt dat deze zoektocht zelf aanleiding geeft voor het maken van een podcastserie.

Van de cross-over regeling kan alleen gebruik worden gemaakt wanneer voor een kernproductie reeds NPO-fondsbudget is toegekend, of wanneer deze gelijktijdig wordt ingediend. De regeling is dus niet bedoeld voor reguliere programma’s/rubrieken bij de publieke omroep die naast het programma/de rubriek bijvoorbeeld een podcastserie willen realiseren. Daarbij moet het online project vallen binnen één van de voor het NPO-fondsbudget bestaande regelingen voor video of audio.

Maak je keuze
Ontwikkeling Cross-over
Productie Cross-over
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid