LogoFonds

Ontwikkeling Cross-over

Wanneer cross-over?

Op het moment dat tijdens de ontwikkeling van een project blijkt dat de research aanleiding geeft om voor een (deels) ander publiek ook een online project te realiseren, kan een ontwikkelingsaanvraag voor één van de online regelingen worden ingediend.

Er zijn twee mogelijkheden voor het aanvragen van NPO-fondsbudget voor een ontwikkelingsvoorstel via de cross-over regeling:

  • Er is reeds NPO-fondsbudget voor een productievoorstel toegekend voor een lineair of online documentaire- of fictieproject (‘kernproductie’), audio of video. Het toegekende project geeft aanleiding om ook voor een (evt. ander) online platform van de publieke omroep NPO-fondsbudget voor een ontwikkelingsvoorstel aan te vragen.
  • Een project wordt vanaf de start op meerdere platforms ontwikkeld, bijvoorbeeld: een project bestaat uit een lineaire documentaireserie (‘kernproductie’) met daarnaast een podcastserie. Dan is de werkwijze als volgt: het grootste (qua kosten) ontwikkelingsvoorstel (de lineaire documentaireserie/kernproductie) wordt bij de intekening aangevraagd via de betreffende regeling. Voor het/de overige project(en) kan een bijdrage worden aangevraagd via de cross-over regeling.
Voorwaarden voor het indienen via de cross-over regeling:
  • De betrokken projecten worden gelijktijdig of direct opeenvolgend uitgezonden/geplaatst, zodat de projecten bij elkaar ‘optellen’.
  • De producties voor de verschillende platforms kunnen ook ‘los’ van elkaar beluisterd en/of bekeken worden.
Bijdrage en beoordelingscriteria

Meer informatie over de hoogte van de bijdrage en beoordelingscriteria is te vinden bij de regelingen (webdramaserie, podcast – documentaire(serie), podcast – fictie) waarvoor naast de ‘kernproductie’ aangevraagd wordt.

Bekijk ook
Algemene vereisten indiening
Voorwaarden
Beschikbaar budget

Downloads Ontwikkeling Cross-over

NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid