LogoOver NPO

Hoogst gewaardeerd in eerste kwartaal

Op NPO Start is alles te zien dat de publieke omroep te bieden heeft. Via verschillende collecties, themapagina's en kijklijsten wordt de kijker wegwijs gemaakt in het uitgebreide aanbod. Om de keuze wat te vergemakkelijken geeft de NPO inzicht in hoe de programma's gewaardeerd worden door het Nederlandse publiek. De volgende programma's zijn de hoogst gewaardeerde programma's van het afgelopen kwartaal, volgens onafhankelijk onderzoek in opdracht van NPO*.

Final - Q1 2024 - Waardering.jpg

Hoogst gewaardeerde programma’s Q1 2024

Over Mijn Lijk (BNNVARA) – 8,8

Down the Road (BNNVARA) - 8,6

De Joodse Raad (EO) – 8,5

Flikken Maastricht (AVROTROS) – 8,5

Wie is de Mol? (AVROTROS) – 8,4


Bekijk de 10 hoogst gewaardeerde NPO-programma's van het eerste kwartaal van 2024 via deze link.


*Het Media Appreciatie Panel (MAP), uitgevoerd door GfK in opdracht van NPO Publieksonderzoek, geeft inzicht in de waardering voor televisieprogramma’s. Van de 10 grootste televisiezenders in Nederland worden dagelijks vrijwel alle uitzendingen beoordeeld.

Het onderzoek is op dagniveau representatief voor de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder. De panelleden geven hun waardering voor de programma’s die ze gisteren hebben gekeken, zowel live als uitgesteld. Ze drukken hun waardering uit in een rapportcijfer en geven daar (facultatief) een toelichting bij. Hierdoor is twee dagen na uitzending de mening van de kijkers van een programma beschikbaar.

Het Media Appreciatie Panel bestaat uit n=8.000 respondenten. De gemiddelde dagrespons ligt tussen de 3.200 en 4.400 respondenten, maar bedraagt minimaal n=3.000. Deze netto dagsteekproef wordt gewogen volgens de MOA Gouden Standaard en is daarmee representatief voor de Nederlandse bevolking op de variabelen geslacht, leeftijd, opleiding en regio.

Voor het NPO Start publiek concentreren we ons op de waardering door kijkers van 20 t/m 49 jaar. Sportregistraties en journalistieke producties laten we buiten beschouwing, omdat we ons concentreren op content die op een later moment wordt teruggekeken.

Podcast Componeren of Verzuipen
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
NPO Radio 2 vernieuwt middagprogrammering
Lucien Brouwer nieuwe NPO-bestuurder voor digitale transitie
NPO FunX meest beluisterd onder stadsjongeren
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)