LogoOver NPO

Jongeren in beweging zetten voor een betere wereld

KRO-NCRV

KRO-NCRV en stichting Young Impact zijn een driejarige samenwerking aangegaan. Beide organisaties hebben een gedeelde missie om jongeren te inspireren en in beweging te zetten voor zichzelf of een ander.

School take-overs

In 2023 organiseert Young Impact onder andere twaalf school take-overs, waarbij een school een dag lang wordt overgenomen.. De ochtend staat in het teken van workshops van Young Impact-trainers. Tijdens deze sessies ontdekken jongeren hun sterke punten en identificeren ze welk thema voor hen belangrijk is: klimaat, diversiteit, gelijke kansen of (mentale) gezondheid. In de middag gaan alle jongeren aan de slag met hun gekozen thema en nemen ze deel aan uitdagende activiteiten voor positieve impact. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lesmodules met fragmenten uit KRO-NCRV programma’s.

Klaas van Kruistum geeft ‘uit-je-comfort-zone’-workshops en daagt jongeren uit om over hun eigen grenzen te stappen, aan de hand van programma’s van KRO-NCRV, zoals De roze supporters (over LHBTI-voetbalsupporters), Eindeloos gepest (over de impact van pesten) en Hands Up (over gebarentaal). Ook geven dj’s van KRO-NCRV worskhops over hoe je impact kan maken met je verhaal via audio.

Spraakmakers

In juni was het KRO-NCRV radioprogramma Spraakmakers met een live-uitzending te gast op een take-over in het kader van het onderwerp Mentale gezondheid onder jongeren. Redacteuren van Pointer Checkt waren in juni aanwezig op de Young Impact Day in AFAS om met jongeren in gesprek te gaan over mis- en desinformatie op social media.

In 2023 zijn ruim 17.000 jongeren bereikt via de lesmodules en take-overs op middelbare en mbo-scholen.

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
KRO-NCRVVerbinding & Samenleving
Actie voor kinderen in gezinnen met geldzorgen
Lief gebaar (KRO-NCRV)
KRO-NCRVEducatie
Veilige scholen voor jonge LHBTI’ers
Paarse Vrijdag (KRO-NCRV)
KRO-NCRVInnovatie
Desinformatie voor zijn met prebunken
Pointer (KRO-NCRV)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)