LogoOver NPO

Jongeren via TikTok diverse samenleving laten zien

VPRO

Op TikTok laat de VPRO de diversiteit in onze samenleving zien. Doel is een tegenwicht bieden aan misinformatie die makkelijk verspreid wordt via social media. Met goed geresearchte en journalistiek onderbouwde items over sociaal relevante onderwerpen wordt met name een jonge doelgroep bereikt.

 

In ‘Geen hokje voor ons’ volgen we vijf jongeren die zelf invulling geven aan hun gender. Jongen, meisje, beide of geen van beide: zij bepalen zelf wie ze zijn en hoe ze door het leven willen gaan. In iedere aflevering volgen we één van hen bij een belangrijke stap in zijn/haar/hen leven. Een stap die bijdraagt aan wie ze zijn en hoe ze zich willen uiten. De serie werd afgesloten met een livesessie, gehost door Thorn de Vries, om door te praten over de thematiek van de serie.

Dikke vette leugens

Een ander aspect van onze diverse samenleving werd belicht in ‘Dikke vette leugens’. Een serie speciaal voor dikke mensen, mensen die zich dik voelen en iedereen die de ervaring van dik zijn beter wil begrijpen. Host Tatjana Almuli interviewt iedere week een relevante gast, en in korte video’s en artikelen worden de issues en vooroordelen waar je als dik persoon mee te maken krijgt naar voren gebracht.

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
EOVerbinding & SamenlevingEducatie
Serie kantelt mening opperrabbijn over Joodse Raad
De Joodse Raad (EO)
BNNVARANieuws & Debat
Beerput rond PFAS in Dordrecht gaat open
Zembla (BNNVARA)
MAXNieuws & Debat
MAX Ombudsman voorkomt onterechte terugvorderingen
Meldpunt (MAX)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)