LogoOver NPO

Platform waar twintigers elkaar helpen met levensvragen

Hoedan (EO)

Hoedan (EO) is de nieuwe online community en het televisieprogramma waar twintigers elkaar opzadelen met levensvragen. Onderwerpen als relaties, ouders, vriendschappen, seks, geloven, drugs, omgaan met geld of vluchtelingen komen aan bod. Zes uitgesproken twintigers maken hun eigen content om uit te vogelen wat ze met deze dingen moeten en gaan samen met elkaar op zoek naar het antwoord op de vraag: Hoe dan? Zo ontstaan er zoektochten waarin ze elkaar bijstaan, bevragen en inspireren.

Het programma roept op social media (Instagram, TikTok) vooral veel herkenning en eerlijke gesprekken en reacties op onder twintigers. Een greep uit de reacties:

  • @tarikvanleidse supersterke programma doe je aan mee. Hier hebben we echt wat aan als moslims thanks!
  • Bizar hoe jullie steeds afleveringen maken die 100% aansluiten op m’n leven
  • Mooi programma in tijden van polarisering. Fijn om te zien dat we nog met respect voor elkaar onze verschillen kunnen bespreken.
  • Afgelopen weken kwam ik al stukjes tegen van @eohoedan. Vandaag besloot ik de afleveringen die er tot nu toe op @npo.nl terug te kijken zijn te kijken... Wat een mooi open, eerlijk en waardevol programma over levensvragen die iedereen heeft. Mooie lessen, inzichten en momenten van nog meer bewustwording. 
Podcast

Naast het tv-programma is er ook een Hoedan podcast. Hierin zoeken de zes twintigers met de online community en interessante experts naar antwoorden op struggles van leeftijdgenoten.

Event rond ‘Communicatie in je relatie’ 

Op 13 december organiseerde Hoedan een event in Utrecht rondom het onderwerp ‘Communicatie in je relatie’. Of je nou diep in een (superleuke) relatie zit of hartstikke single, iedereen was welkom. Het was een succesvolle uitverkochte avond met 150 twintigers, waarin openheid, eerlijkheid en kwetsbaarheid de boventoon voerden. Twee reacties op Instagram van Hoedan:

  • Loved it!!!!! Dank jullie wel. Kapot veel geleerd inhoudelijk. Het was een dynamische vibe! Veel beter dan menig wetenschapper of dokter had kunnen vertellen… Ben enerverend naar huis gegaan met veel positiviteit
  • Zo inspirerend hoe jullie hier zo open over praten en fijn dat dat ook in de zaal kon met een hele groep, thanks daarvoor!

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
EOVerbinding & SamenlevingEducatie
Serie kantelt mening opperrabbijn over Joodse Raad
De Joodse Raad (EO)
BNNVARANieuws & Debat
Beerput rond PFAS in Dordrecht gaat open
Zembla (BNNVARA)
MAXNieuws & Debat
MAX Ombudsman voorkomt onterechte terugvorderingen
Meldpunt (MAX)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)