LogoOver NPO

plan

3FM Serious Request

NPO 3FM haalt in 2023 met Serious Request maar liefst 7.792.113 euro op voor Stichting ALS Nederland. Een recordopbrengst na zes jaar. Deze eindstand wordt precies een maand na de afsluiting van de actieweek op 2e Kerstdag behaald, toen ruim 7,5 miljoen euro op de teller stond.

De 20e editie van 3FM Seriuous Request vindt plaats in Nijmegen. In aanloop naar Kerst zorgt het Glazen Huis de hele week voor een bomvolle binnenstad. De toeloop is soms zo groot, dat de gemeente straten noodgedwongen moet afsluiten. Met het opgehaalde bedrag financiert Stichting ALS onderzoek naar de dodelijke ziekte en de behandeling van ALS, alsook hulpmiddelen voor mensen die nu ALS hebben.

1,3 miljoen luisteraars en 250.000 donaties

Behalve drukte op de Grote Markt weet 3FM Serious Request ook de thuisblijvers goed te vinden: van 17 tot en met 24 december bereikt de actie 1,3 miljoen luisteraars. Naar de live-updates op televisie kijken in totaal 5,7 miljoen mensen. Er worden meer dan 250.000 donaties gedaan, zowel aan de brievenbus van het Glazen Huis en met directe donaties via QR-codes als door de talloze Kom In Acties die mensen thuis gestart zijn: in totaal 1055 door heel Nederland.

Scholen konden in aanloop naar het Glazen Huis een gastles over ALS aanvragen. Daar wordt maar liefst 496 keer gebruik van gemaakt, bijna vier keer zoveel dan vorig jaar. De gastlessen bereiken in totaal meer dan 13.000 leerlingen.

“Onvergetelijk en hartverwarmend”

Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland: “Het was een onvergetelijke en hartverwarmende editie van 3FM Serious Request. Veel mensen kregen een platform om hun verhaal te vertellen: mensen die zelf de diagnose ALS hebben, hun naasten maar ook nabestaanden die al eerder iemand hebben verloren aan ALS. Daardoor voelden mensen zich enorm gehoord, omdat ze zo open de enorme impact van de ziekte konden delen.”

NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)