LogoOver NPO

Spellingtest verenigt taalliefhebbers

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal (KRO-NCRV)

“Spelling is belangrijk. Het zijn toch een soort verkeersregels”, aldus presentator Frits Spits van het KRO-NCRV programma De taalstaat. “Als je je er niet aan houdt wordt het een chaos op papier. Bovendien heeft goed spellen een extra groot voordeel: als je goed spelt, vergroot het ook de kans dat je goed begrepen wordt.”

In 32 bibliotheken in het hele land, van Vlieland tot Oudenbosch, schrijven op zaterdag 25 november 2023 taalliefhebbers mee met Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De jaarlijkse spellingtest is live te volgen op NPO Radio 1 in het KRO-NCRV programma De taalstaat, dit jaar vanuit Rozet in Arnhem. Het dictee werd voor de zesde keer georganiseerd. Het dictee, geschreven door Wim Daniëls, wordt voorgelezen door oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Winnaars zijn docent Nederlands Walter Oussoren en architect Emiel Heuff, beiden met acht fout. Schrijfster Lydia Rood wint met tien fouten bij de prominente deelnemers.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is een gezamenlijke productie van De taalstaat, NPO Radio 1, productiemaatschappij Men at Work en het Genootschap Onze Taal.

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
EOVerbinding & SamenlevingEducatie
Serie kantelt mening opperrabbijn over Joodse Raad
De Joodse Raad (EO)
BNNVARANieuws & Debat
Beerput rond PFAS in Dordrecht gaat open
Zembla (BNNVARA)
MAXNieuws & Debat
MAX Ombudsman voorkomt onterechte terugvorderingen
Meldpunt (MAX)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)