LogoOver NPO

Jouw idee op tv

De NPO en Omroep MAX organiseerden in 2021 de eerste publiekspitch van de publieke omroep onder de naam 'Jouw idee op tv'.

De publiekspitch Jouw idee op tv heeft een bijzondere winnaar opgeleverd: Blind in Business van Tjarda Struik (35) uit Zeist. Zij won met een idee voor een programma, waarin ondernemende mensen met een visuele beperking centraal staan.

Het idee is op 29 oktober 2021 als winnaar gekozen uit ruim 3.500 inzendingen voor de publiekspitch van NPO en MAX. Dit gebeurde tijdens een finale in de tv-studio van Omroep MAX. De tien finalisten waren enkele weken eerder tijdens een 1e pitchronde uit een ‘shortlist’ van 100 ideeën geselecteerd.

Echt tv-format

Naast een geldprijs van 2.500 euro kreeg Tjarda Struik, zelf ondernemer en visueel beperkt, de kans om betrokken te worden bij de ontwikkeling van haar idee tot een echt tv-format door de programmamakers van Omroep MAX. Dit resulteerde in de documentaire Blind Vertrouwen, die op donderdag 11 januari 2023 is uitgezonden op NPO 2. Het programma was uiteraard voorzien van audiodescriptie, zodat ook mensen met een visuele beperking het programma konden volgen.

Tweede kans

De jury wilde twee inzendingen nog een tweede kans bieden: een programma over studenten die werken aan innovatieve projecten (indiener: Mineke Bierens) en een documentaire over onbenutte talenten van hoogbegaafde kinderen (indiener: Sofie Govaert). Daarvan werd uiteindelijk alleen de documentaire over hoogbegaafde kinderen uitgewerkt. De jury bestond uit directeur Jan Slagter en Hoofd Televisie Nicolette de Wolf namens Omroep MAX en Directeur Video Frans Klein en netmanager NPO 3 Suzanne Kunzeler namens de NPO. 

Initiatief

De oproep voor deelname aan de publiekspitch ‘Jouw idee op tv’ werd in 2020 gedaan. De NPO wilde met het initiatief de band tussen de publieke omroep en het publiek versterken door kijkers rechtstreeks bij de programmering te betrekken. En met succes. In één maand tijd kwamen ruim 3.500 inzendingen binnen. Door de coronapandemie moest de afronding met een jaar worden uitgesteld.

NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)