LogoOver NPO

Annemiek Spronk

Als genremanager Contentmanager NPO 2 wil Annemiek mensen een bredere blik op de wereld geven en hun nieuwsgierigheid stimuleren.

Van 2013 tot 2022 werkte Annemiek Spronk in het Rijksmuseum als hoofd onderwijs van de afdeling Publiek & Educatie. Haar afdeling ontwikkelde een programma-aanbod voor kleuters tot en met mbo-studenten. Hiervoor werden alle mogelijke overdrachtsmiddelen ingezet, van theater tot docu, van app tot magazine. Dit zorgde voor aansluiting bij leerlingen uit alle lagen van de samenleving en bracht de lesstof tot leven. Een museumbezoek werd meer dan een uitje; het kreeg verbindende kracht.

De kracht van verhalen bestudeerde Annemiek al in haar studie theologie. Ze maakte dit zichtbaar in haar eerdere functie van tentoonstellingsmaker in het Tropenmuseum. Voor Tropenmuseum Junior ontwikkelde ze prijswinnende theatrale doe-tentoonstellingen en games. Al deze expertise komt samen in het genre dat ze nu onder haar hoede heeft.

Als mensen open staan om nieuwe dingen te leren en te luisteren naar andere verhalen, zullen zij meer begrip krijgen voor de wereld om hen heen. Goede programma’s kunnen mensen zo dichter bij elkaar brengen. Daar doe ik het voor.

NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)