Lees

Drie spectaculaire musicals uit het nieuwe seizoen

Gisteren werden de prestigieuze Musical Awards uitgereikt. Deze drie musicals mogen de komende tijd echt niet ontbreken in je agenda!

IMG 8056

Coen Plaat

Geplaatst op donderdag 25 april 2024, 08:00

Frozen:

Na Tarzan, Aladdin en natuurlijk The Lion King geniet je nu ook van een musical-versie van de Disney-hit Frozen. Na de succesvolle Broadway-hit, een prestigieuze Tony-Award en premières in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Australië mogen wij vanaf eind mei ook gaan genieten van Frozen. Trek je handschoenen aan, doe je sjaal om en beleef de avonturen van Elsa, Anna en de vrolijke sneeuwpop Olaf in het koninkrijk van Arendelle opnieuw met de allerbekendste liedjes uit de animatieklassieker. Het belooft een échte familiespektakel te worden en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om deze musical te gaan zien.

Frozen is vanaf 31 mei te zien in het AFAS Circus Theater in Scheveningen.

Musicals 1

40-45

Houd je meer historische- of oorlogsverhalen? In België waren de musicals 14-18 en 40-45 over de twee wereldoorlogen al een groot succes en nu brengt Studio 100 het tweede spektakelstuk ook naar Nederland.: De musical 40-45 gaat over twee broers (Soy Kroon en Dorian Bindels) uit Rotterdam die tijdens het uitbreken van de oorlog allebei andere kanten kunnen én moeten kiezen. Net als Soldaat van Oranje zit je op een draaiende tribune en zie je ook andere verbluffende special effects. Zal deze musical nét zo'n groot succes worden als in België? Ik verwacht van wel!

 40 -45 is te zien vanaf 21 september in de speciale Midden Nederland Hallen in Barneveld.

Musicals 2

JOSEPHINE B. - een leven in revue:

Van Missouri tot Frankrijk, verzetsheldin, kunstenares, schrijfster en bovenal vechter voor gelijkheid. Josephine Baker was én is nog steeds één van de belangrijkste zwarte personen uit de vorige eeuw. Ze werd bekend vanwege haar ‘bananenrokje,’ maar gebruikte haar naam en roem als danseres ook om te vechten tegen rassendiscriminatie. Daarmee stond Baker zij-aan-zij met andere voorvechters zoals Martin Luther King, ook letterlijk waar ze als enige vrouw sprak tijdens de beroemde 'I have a dream'-speech. Het veelzijdige leven van Josephine Baker is vanaf volgend jaar te zien in de musical JOSEPHINE B .– een leven in revue. Je leert haar leven en persoonlijkheid beter kennen. En de musical geeft een goed en tastbaar beeld van racisme in de twintigste eeuw. Met Channah Hewitt als Josephine Baker en Leo-Alexander Hewitt als Martin Luther King, gaat dit vast een succes worden. Ik kijk ernaar uit!

JOSEPHINE B. - een leven in revue is vanaf 16 februari 2025 te zien in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Musicals 3

Kan je toch niet wachten, beleef alvast een voorproefje van deze en andere musicals die te zien zijn het komende seizoen tijdens de Musical Awards Gala (AVROTROS).

IMG 8056

Coen Plaat

Walt, Hans, Bruce & Clark, Thomas & Guy-Manuel en een vleugje Sergio. Een lijstje voornamen waarover mensen die mij kennen zullen zeggen: dat is typisch Coen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur