Video

Hoe groeide Nederland uit tot hét land van de Dance?

Drie decennia dance: de VPRO besteedt er uitgebreid aandacht aan met een drieluik op NPO 3, podcasts en een website vol interviews en archiefmateriaal.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op donderdag 26 oktober 2023, 11:53

In het drieluik 30 jaar Dutch Dance vertellen tientallen hoofdrolspelers van drie decennia dance gezamenlijk het verhaal, ondersteund met uniek archiefmateriaal. Van extravagante RoXY-feesten tot DJ Tiësto die eind jaren 90 zijn eerste tracks maakt op zijn zolderkamer. De eerste aflevering kijk je hierboven, de rest van deze link.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Als redacteur voor NPO Cultuur is de Museumkaart Bart zijn dierbaarste bezit. Hij treint binnen- en buurland af op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met fotografie, stoelen en moderne kunst. Wanneer de nacht valt trekt hij naar concertzaal of club, liefst daar waar experimentele elektronische muziek te horen is. Zijn favoriete kunstwerk? “Moeilijk, maar sowieso in Den Haag. De spin van Louise Bourgeois in het Kunstmuseum bezoek ik graag, of het Hemels Gewelf van James Turrell in de duinen. Verder is Rewire voor mij een onmisbaar festival.”

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Please don't insert text in the box below!

Volg NPO Cultuur