Lees

“Ik ben de definitie van jezelf zijn”

Deze maand is rapper Donnie onze gastredacteur! Hij deelt zijn lievelingskijk- en luistertips.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op dinsdag 30 april 2024, 06:00

Lieve mensies, Check de tips die ik speciaal voor jullie met zorgvuldigheid geselecteerd heb. Het is een ratatouille aan creativiteit, educatie en vertier. Ik wens jullie veel luister- en kijkplezier.

Donnie

Lees de tips van Donnie

Door zijn vindingrijke wordplay, humor en kenmerkende delivery, is Donnie al sinds de release van zijn mixtape Leipie Van Het Plein in 2014 een cultheld. Zijn hits als Snelle Planga en Barry Hayze deden die status alleen maar groeien en maakten hem ‘De Fenomeen’. Met zijn werk staat hij op Lowlands en in Paradiso, maar door opvallende samenwerkingen met grote volkszangers staat hij net zo makkelijk op Muziekfeest Op Het Plein en met de Toppers in uitverkochte Arena’s. “Mensen die het niet snappen noemen me een gimmick, maar dat is het niet”, zo zegt hij. “Ik ben de definitie van jezelf zijn. Dat is Donnie!”

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Reist per trein binnen- en buurland af, op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met stoelen, impressionisme of fotografie. Staat net zo graag in de club of op een festival.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur