Lees

Op het kruispunt van nu en later

De voorstelling Blue hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven.

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Geplaatst op donderdag 21 maart 2024, 12:33

Het is verbijsterend hoe fris het eind der tijden ruikt hoe groen de ondergang is het is of de klap de natuur heeft bewaard blauw strekt zich naar alle kanten uit we houden ons stil in mij groeit onrust een lichaam dat in beweging wil komen…

Een vrouw en haar baby banen zich een weg door een bijna verwoeste wereld. Het landschap om haar heen is doordrenkt met heuvels van diepblauw gruis. Vastberaden zet ze stappen, niet wetend welk pad ze precies bewandelt, maar vastbesloten om te blijven bewegen.

Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en de anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst?

In beweging, in het intuïtieve, in het lichamelijke en in het zintuiglijke lossen de schimmen uit haar oude leven op en maken plaats voor het nieuwe. Krachtig en hoopvol, leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf.

2024 02 28 MATZER Blue Hour Karin Jonkers003

Blue hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. De voorstelling is geïnspireerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde The Road van Cormac McCarthy.

Blue hour is een muzikale voorstelling, gespeeld door de Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus, bekend van voorstellingen als Revolutionary Road (Theater Rotterdam) en meerdere producties van Theater Artemis. De fysieke acteerstijl van regisseur Liliane Brakema — die eerder onder andere het succesvolle Isotopia regisseerde — vormt het spannende uitgangspunt voor de nieuwe tekst van de Auteursprijs winnende Jibbe Willems.

Blue Hour is nog t/m 29 mei te zien in theaters door het hele land! 

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Muziekfreak. Cultuurnerd. Kunstmaniak. Van het rode pluche tot een modderig festival: Rachel snuift kunst en cultuur alsof haar leven er vanaf hangt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur