Lees

Queer joy in boekenland

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Geplaatst op zaterdag 25 mei 2024, 00:30

Velvet Publishers, opgericht door Daphne de Heer, Lian van de Wiel en Anna Krans, is de eerste en enige Nederlandse uitgever van les-bi-queer literatuur. Met de LBQ-verhalen wil de uitgever een actieve bijdrage leveren aan de positieve representatie (queer joy!) van les-bi-queer personen met uitgaves van o.a. LBQ-klassiekers en actueel vertaald werk uit alle windstreken. Zo dragen zij bij aan een bredere en blijere representatie van les-bi-queers levens in de Nederlandstalige literatuur. Daarnaast geeft de uitgeverij twee les-bi-queer Pulpatureboeken per jaar uit, geschreven door de beste les-bi-queer schrijvers van Nederland

Schermafbeelding 2024 05 14 om 13 43 21

Beeld: Velvet Publishers

Ontkiemende liefde - Renée van Marissing

Het eerste deel in de Velvet Pulpature-reeks van Velvet komt op vrijdag 31 mei uit. Het boek heet Ontkiemende liefde en is geschreven door Renée van Marissing. Nadat haar relatie met Dunya na twaalf jaar gestrand is, verhuist Sanne vanuit Amsterdam naar een kleine stad dertig kilometer verderop. Ze verzint allerlei manieren om zich er thuis te voelen en haar leven weer op te bouwen, met wisselend succes. De eerste zomer in haar nieuwe woonplaats ontmoet ze Luus, een intrigerende jonge vrouw die even buiten de stad op een tuinderij werkt. In de klamme broeikas waar hun ontmoetingen plaatsvinden is er vanaf het eerste moment een voelbare spanning tussen de twee. Sanne lijkt het plezier van de ongebonden liefde terug te vinden. Maar hoe staat Luus tegenover deze ontkiemende liefde? Heeft Dunya Sanne echt al helemaal losgelaten? Is Sanne klaar om echt voor zichzelf te kiezen en zo ja, welke consequenties zal dat hebben voor haar leven?

Omslag Ontkiemende liefde: Loes Faber.

IMG 9874
Schermafbeelding 2024 05 15 om 11 24 03

Foto: Bart Grietens.

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Muziekfreak. Cultuurnerd. Kunstmaniak. Van het rode pluche tot een modderig festival: Rachel snuift kunst en cultuur alsof haar leven er vanaf hangt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur