Kijk

Activisme in de vorm van muziek

Sophie Straat is one of a kind als artiest en ik vind het zo bijzonder en mooi hoe zij actualiteit en politiek in haar kunst verwerkt. In het liedje Vrijheid, Gelijkheid, Zusterschap zit muzikaal een combinatie van een soort super vrolijke, gemoedelijke ruigheid met een hele scherpe maatschappelijke tekst. Diezelfde ruigheid wordt in het begin van Gebroken Spiegels gepauzeerd door de tederheid van de strijkers en de piano.

2024 Babs3178

Babs

Geplaatst op vrijdag 31 mei 2024, 08:00

Sophie heeft een groep ijzersterke muzikanten achter zich staan en weet zich zelf ineens heel klein te maken voordat ze weer knalt.

2024 Babs3178

Babs

Babs (1999) is een artiest, producer en songwriter. Ze bracht al een nummer uit met Willie Wartaal, speelde op ESNS en sleepte een nominatie voor 3voor12’s Song van het Jaar binnen. Ook heb je haar kunnen zien op festivals zoals Dauwpop, Paaspop, Zwarte Cross, in haar eigen clubtours met uitverkochte shows door het land en begin dit jaar in het populaire TV-programma Wie is de Mol?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur