Kijk

Bergbeklimmen vanaf de bank

Het fietszadel en het witte doek liggen niet ver uit elkaar, zo bewijst de film Ventoux (NTR). Daarin beklimt een vriendengroep dertig jaar later nogmaals de Mont Ventoux, een rit die ze in hun jeugdjaren ook gemaakt hebben.

IMG 8056

Coen Plaat

Geplaatst op vrijdag 31 mei 2024, 10:00

Niet alleen moeten de fysieke bergen overwonnen worden; het verslaan van de hobbels en gaten binnen de vriendschap is minstens zo belangrijk.

Regisseur Nicole van Kilsdonk kwam op het idee na het maken van de telefilm Zadelpijn, over fietsende vrouwen en net als Ventoux ook een boekverfilming. Ze maakt van het boek een verfrissende en charmante film, met veel feel-good momenten maar ook op dramatisch vlak genoeg sterke scènes. De Franse landschappen zijn geweldig geschoten en ze doen je gelijk al denken aan de bekende wielerrondes. Het is dé perfecte start voor de overvolle sportzomer dit seizoen.

IMG 8056

Coen Plaat

Walt, Hans, Bruce & Clark, Thomas & Guy-Manuel en een vleugje Sergio. Een lijstje voornamen waarover mensen die mij kennen zullen zeggen: dat is typisch Coen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur