Video

Donderdag: Je kunt niet verdwalen in je eigen hoofd

Maar wel in cyberspace. In een roze tienerkamer die is vastgevroren in 2002 verkent Tessel ter Zweege het internet. Zonder ouderlijk toezicht maakt ze online nieuwe vrienden en ontdekt ze mensen zoals zij in de queer gemeenschap.

Image 2

Valentijn Hoogenkamp

Geplaatst op vrijdag 26 januari 2024, 00:00

Maar soms is die space juist een lege blauwe ruimte, een echokamer waarin haar eigen mening drie keer zo hard wordt teruggekaatst en waar mensen je zomaar kunnen ontglippen als ze nooit meer inloggen. Gelukkig is Tessels cyberspace ook een ontmoetingsplek, een gigantische zalmroze chatroom vol strikken waar ze in gesprek gaat met de bewoners van digitale uithoeken.

Image 2

Valentijn Hoogenkamp

Valentijn Hoogenkamp combineert schrijven en beeldende kunst om intimiteit te onderzoeken. Zijn debuutroman Het aanbidden van Louis Claus werd geprezen in de Nederlandse pers, genomineerd voor de Anton Wachterprijs en in Duitsland uitgegeven bij Atlantik. Zijn non-fictie-essay Antiboy over zijn coming-of-gender werd in 2022 gepubliceerd en zal in vertaling verschijnen in India, Engeland, Amerika en Slovenië.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur