Video

Woensdag: Gooi je dikke vette vooroordelen weg

Tatjana Almuli interviewt haar gasten over de issues en veroordelen waar je als dik persoon mee te maken krijgt. Met actrice Sarah Janneh praat ze over Sarah’s vak en waar een goede rol voor een dik personage aan zou moeten voldoen.

Image 2

Valentijn Hoogenkamp

Geplaatst op vrijdag 26 januari 2024, 00:00

Zoals: Het dikke personage heeft een naam. Het dikke personage heeft een love-interest, een baan of een huis. Het dikke personage is gedurende de film niet bezig met afvallen. En er worden geen grappen gemaakt over het lichaam van het dikke personage, ook niet door henzelf. Het huidige filmaanbod geeft helaas nog maar weinig bingo.

Image 2

Valentijn Hoogenkamp

Valentijn Hoogenkamp combineert schrijven en beeldende kunst om intimiteit te onderzoeken. Zijn debuutroman Het aanbidden van Louis Claus werd geprezen in de Nederlandse pers, genomineerd voor de Anton Wachterprijs en in Duitsland uitgegeven bij Atlantik. Zijn non-fictie-essay Antiboy over zijn coming-of-gender werd in 2022 gepubliceerd en zal in vertaling verschijnen in India, Engeland, Amerika en Slovenië.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur