Kijk

Maandag: hang een zelfgemaakt kunstwerk op een onbekend toilet

Kunstenaar Aukje Dekker breekt als de maan hoog aan de hemel knettert met kinderen en kunstenaars in bij musea. Daar maken ze samen een nieuw kunstwerk voor op het toilet.

Image 2

Valentijn Hoogenkamp

Geplaatst op vrijdag 26 januari 2024, 00:00

Alf, de kinderkunstenaar in deze aflevering zou willen dat de hele wereld uit lijnen bestond. Als hij kleuren combineert dan liever niet bruin en groen, dan lijkt het net een boom. Anemoon on fire vertelt met haar fantastische keramiek verhalen over hoe zij de toekomst ziet. Via de wc van het museum Kröller-Müller komen Anemoon en Alf uit in de diepzee.

Image 2

Valentijn Hoogenkamp

Valentijn Hoogenkamp combineert schrijven en beeldende kunst om intimiteit te onderzoeken. Zijn debuutroman Het aanbidden van Louis Claus werd geprezen in de Nederlandse pers, genomineerd voor de Anton Wachterprijs en in Duitsland uitgegeven bij Atlantik. Zijn non-fictie-essay Antiboy over zijn coming-of-gender werd in 2022 gepubliceerd en zal in vertaling verschijnen in India, Engeland, Amerika en Slovenië.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur