Podcast

Een club waar je gewoon bij mag

Als iemand die niet is opgegroeid met klassieke muziek, wist ik nooit zo goed waar ik moest beginnen. Ik vond sommige dingen die ik hoorde wel mooi, maar ik had altijd het gevoel dat ik geen toegang had, niet genoeg kennis om me in die wereld te mogen begeven.

Image 10

Jip van den Toorn

Geplaatst op vrijdag 29 maart 2024, 10:00

Luister het programma

Tot ik een keer per ongeluk langs de Muziekfabriek (AVROTROS) op NPO Klassiek kwam. Jet Berkhout en Carine Lacore kunnen zo ontzettend lekker en toegankelijk over klassieke muziek vertellen. Door deze vrouwen bleek het een wereld waar ik ook gewoon bij mocht.

Image 10

Jip van den Toorn

Als cartoonist maak ik tekeningen over de wereld om me heen. Over de actualiteit, de politiek of hoe we als mensen met elkaar omgaan. Gelukkig hoef ik nooit op zoek naar wat ik moet gaan tekenen, het enige wat belangrijk is bij mijn werk is dat ik mijn ogen open houdt. Zolang ik het moment of gedachte herken wanneer het zich aandringt komt het goed. Al deze tips openden elk op hun eigen manier mijn ogen. Soms confronterend en pijnlijk, soms bevlogen en soms gewoon verschrikkelijk grappig. Ik hoop dat ze ook jullie ogen een beetje openen, veel plezier.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur