Podcast

When two icons meet

Dit krijg je wanneer je twee iconen achter een microfoon zet. Ik ken niemand die zo grappig en goed over illustreren kan praten als Paul Faassen en ik ken geen journalist die zoveel begrip en inlevingsvermogen heeft voor het illustratievak als Jellie Brouwer.

Image 10

Jip van den Toorn

Geplaatst op vrijdag 29 maart 2024, 10:00

Luister de aflevering

Jellie is vorig jaar overleden en dat is een enorm gemis voor de radio, en voor alle mensen van deze wereld want ze was fantastisch.

Image 10

Jip van den Toorn

Als cartoonist maak ik tekeningen over de wereld om me heen. Over de actualiteit, de politiek of hoe we als mensen met elkaar omgaan. Gelukkig hoef ik nooit op zoek naar wat ik moet gaan tekenen, het enige wat belangrijk is bij mijn werk is dat ik mijn ogen open houdt. Zolang ik het moment of gedachte herken wanneer het zich aandringt komt het goed. Al deze tips openden elk op hun eigen manier mijn ogen. Soms confronterend en pijnlijk, soms bevlogen en soms gewoon verschrikkelijk grappig. Ik hoop dat ze ook jullie ogen een beetje openen, veel plezier.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur