Video

Een slimme klap in je gezicht

Zo knap hoe open en kwetsbaar Sosha Duysker zich opstelt in deze serie. Om zo’n ingewikkeld en pijnlijk onderwerp als racisme met zoveel facetten op een heldere manier te laten zien is echt ontzettend slim gedaan.

Image 10

Jip van den Toorn

Geplaatst op vrijdag 29 maart 2024, 10:00

Ik heb heel hard lopen huilen en zelfs aan vrienden een aantal scene’s laten zien waar ik nog aan moest denken. Dan weet je dat iets je niet meer los laat,

Image 10

Jip van den Toorn

Als cartoonist maak ik tekeningen over de wereld om me heen. Over de actualiteit, de politiek of hoe we als mensen met elkaar omgaan. Gelukkig hoef ik nooit op zoek naar wat ik moet gaan tekenen, het enige wat belangrijk is bij mijn werk is dat ik mijn ogen open houdt. Zolang ik het moment of gedachte herken wanneer het zich aandringt komt het goed. Al deze tips openden elk op hun eigen manier mijn ogen. Soms confronterend en pijnlijk, soms bevlogen en soms gewoon verschrikkelijk grappig. Ik hoop dat ze ook jullie ogen een beetje openen, veel plezier.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur