Kijk

Mokum op zijn best

Als geboren en getogen Amsterdammer, was ik trots op mijn stad toen de serie A'dam – E.V.A. (VPRO/VARA/NTR) uit kwam. Toen ik laatst de eerste aflevering terug zag besefte ik me dat dit eerder een historisch tijdsbeeld van de stad is.

Image 10

Jip van den Toorn

Geplaatst op vrijdag 29 maart 2024, 10:00

Dus kijk het om te genieten van Eva van de Wijdeven en Teun Luijkx, maar ook als je je afvraagt hoe de stad er eigenlijk uit ziet zonder elektrische fietsen en dure havercappu’s.

Image 10

Jip van den Toorn

Als cartoonist maak ik tekeningen over de wereld om me heen. Over de actualiteit, de politiek of hoe we als mensen met elkaar omgaan. Gelukkig hoef ik nooit op zoek naar wat ik moet gaan tekenen, het enige wat belangrijk is bij mijn werk is dat ik mijn ogen open houdt. Zolang ik het moment of gedachte herken wanneer het zich aandringt komt het goed. Al deze tips openden elk op hun eigen manier mijn ogen. Soms confronterend en pijnlijk, soms bevlogen en soms gewoon verschrikkelijk grappig. Ik hoop dat ze ook jullie ogen een beetje openen, veel plezier.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur