Video

Een kijkje in het hoofd van de koningin van Performance Art Marina Abramovich

In haar opslagruimte in New York vertelt de fascinerende Marina over haar leven en zichzelf, haar intense en controversiële kunst en haar kijk op leven en dood. In dit interview krijg je een goed beeld waarom haar kunst is wat het is. Ze is werkelijk waar bewonderenswaardig al zeg ik het zelf.

1669639338412

Sinem Kavuş

Geplaatst op dinsdag 2 januari 2024, 00:00

Ik hang aan haar lippen wanneer ze begint te praten net zoals ik altijd meegezogen word in haar performances. Helaas kunnen we de fragmenten niet zien die ze heeft uitgekozen maar dit interview is het dubbel en dwars waard om te zien.

1669639338412

Sinem Kavuş

We vroegen actrice en maker Sinem Kavuş naar haar allerbeste tips. Haar werk is altijd gefundeerd op het verstevigen en verdiepen van verhalen over vrouwen. Sinem was te zien in series zoals Hoogvliegers en Mocro Maffia maar ook in de door haarzelf geïnitieerde film Het Meisje Dat Vervloekt Was (BNNVARA/VPRO/NTR), die je kunt kijken op NPO Start. Voor de korte film Mocro Maffia Meltem ontving zij een Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol. Ze heeft gespeeld bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en ze schrijft, maakt en speelt haar eigen soloperformances.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur