Kijk

Een lach toveren op Palestijnse gezichten

In deze film van Alaa Shehada, een Palestijnse stand-up comedian die een eigen theatergroep heeft, laat zien hoe hij met theater probeert een lach te toveren op de gezichten van de Palestijnen en een carrière op te bouwen.

1669639338412

Sinem Kavuş

Geplaatst op zondag 31 december 2023, 00:00

Daarin moet hij zich verhouden tot de schrijnende situatie in Palestina en probeert hij zijn beste vriend die ook acteur is, maar werkloos en depressief is, te helpen. Het is ontroerend om te zien hoe theater hem hoop en een doel in het leven geeft in een bijna onmogelijke leefsituatie.

1669639338412

Sinem Kavuş

We vroegen actrice en maker Sinem Kavuş naar haar allerbeste tips. Haar werk is altijd gefundeerd op het verstevigen en verdiepen van verhalen over vrouwen. Sinem was te zien in series zoals Hoogvliegers en Mocro Maffia maar ook in de door haarzelf geïnitieerde film Het Meisje Dat Vervloekt Was (BNNVARA/VPRO/NTR), die je kunt kijken op NPO Start. Voor de korte film Mocro Maffia Meltem ontving zij een Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol. Ze heeft gespeeld bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en ze schrijft, maakt en speelt haar eigen soloperformances.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur