Video

Van spiernaakt tot staasieportret

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Geplaatst op dinsdag 3 oktober 2023, 14:12

Schandalig seksueel, onbevreesd naakt, hypergestileerd maar ook: portretten van het koningshuis. Dat is het spectrum waarin fotograaf Erwin Olaf zijn werk spant. Hij is met reden één van de bekendste hedendaagse fotografen van Nederland en overleed afgelopen woensdag. Ook de aftakeling van zijn lichaam was een onderwerp dat hij niet schuwde en open en bloot in zijn werk toonde.

Ter ere van de 90e verjaardag van choreograaf Hans van Manen maakte de fotograaf een serie foto’s. Het maakproces is vastgelegd in de serie Erwin Olaf eert Hans van Manen (NTR). Mooi vind ik het om te zien hoe de twee kunstenaars uit verschillende disciplines elkaar vinden en tot perfectionisme drijven.

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Muziekfreak. Cultuurnerd. Kunstmaniak. Van het rode pluche tot een modderig festival: Rachel snuift kunst en cultuur alsof haar leven er vanaf hangt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur