LogoInnovatie

Archief van de Toekomst

Gesteund door NPO Innovatie ontwikkelden VPRO Tegenlicht, VPRO Medialab, ontwerpbureau Sudox en Beeld en Geluid samen het 'Archief van de Toekomst'.
Gesteund door NPO Innovatie ontwikkelden VPRO Tegenlicht, VPRO Medialab, ontwerpbureau Sudox en Beeld en Geluid samen het 'Archief van de Toekomst'. Dit online Archief van de Toekomst gebruikt kunstmatige intelligentie om meer dan 500 uitzendingen van VPRO Tegenlicht, gemaakt sinds 2022, op nieuwe manieren beschikbaar en doorzoekbaar te maken. Het online Archief van de toekomst is vanaf zondag 20 februari 2022 te raadplegen via  vpro.nl/tegenlicht/archiefvandetoekomst    Kunstmatige Intelligentie
Met gebruik van algoritems voor beeldherkenning en spraak- en tekstanalyse zijn alle uitzendingen omgezet in een dataset. Daarin kunnen gebruikers zelf zoeken naar specifieke fragmenten, citaten en zelfs losse shots. De op tijdlijn en thema's gebaseerde website is bedoeld voor alle geïnteresseerden, zoals scholieren, docenten, onderzoekers, studenten, kunstenaars en ontwerpers. Zij kunnen grasduinen in fragmenten en dwarsverbanden ontdekken om tot nieuwe visies op de toekomst te komen. Het Archief van de Toekomst is beaseerd op Open Standaarden en Open Source technologie.  
Week van de Toekomst
Innovatie Estafette Mei 2024
Publieke Pioniers #4: ai for all
Innovatieagenda 2024-2025
Eventkalender 2024
Korter, maar ook beter?
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)