LogoInnovatie

De laatste NPO Innovatie Estafette van 2023

Met de uitreiking van de Innovatie Award aan het meest innovatieve concept van 2023

Op 14 december werd het jaar feestelijk beëindigd met de Live Innovatie Estafette. Naast boeiende sprekers werd ook de Innovatie Award uitgereikt aan het meest innovatieve concept van 2023. De focus van deze bijzondere editie van de maandelijkse Innovatie Estafette lag op Generatieve AI. 

KWEBBELKOP

Jordi van den Bussche (KWEBBELKOP), die zich met 15 miljoen abonnees op Youtube en 1 miljoen op Instagram, een van de grootste Nederlandse Youtubers mag noemen, gaf een keynote over hoe hij zichzelf gekloond heeft en generatieve AI inzet voor de contentproductie van zijn kanalen.

1223npoinnovatieaward_002.jpg

Een panelgesprek met Ezra Eeman (Directeur Strategie & Innovatie NPO), Matthias van Turennout (EO) en Manon de Jonge (NOS) behandelde de AI-principes van de publieke omroep. 

Innovatie Award Ezra.jpg

Het programma werd afgesloten met een presentatie over een recent AI-project: Virtual Bart van BNNVARA, waarin Bart de Graaf als virtuele avatar weer tot leven komt. 

Innovatie Award Presentatie.jpg

Innovatie Award

Hierna vond de uitreiking van de Innovatie Award plaats. Deze prijs, die het leukste, beste, of meest leerzame innovatieproject van de afgelopen periode beloont, werd toegekend aan:

Ruimteschip Aarde postcodetools van KRO-NCRV

Een project dat draait om Personalisatie, Data journalistiek, 3D visualisatie, en raakt aan maatschappelijke thema’s. De kracht is dat het mensen in staat stelt te bekijken hoe maatschappelijke thema’s henzelf raakt. Met groot bereik, ook onder jongeren (mensen onder de 45) en er zijn al meer dan een miljoen postcodes ingevoerd. Deze techniek is ook hergebruikt voor een ander programma (12straten groen).

Gefeliciteerd! We kijken uit naar een prachtig nieuw innovatiejaar.

Week van de Toekomst
Innovatie Estafette Mei 2024
Publieke Pioniers #4: ai for all
Innovatieagenda 2024-2025
Eventkalender 2024
Korter, maar ook beter?
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)