LogoInnovatie

Ezra Eeman nieuwe Directeur Strategie

We zijn bijzonder trots en blij dat we kunnen melden dat Ezra Eeman op 1 juni als Directeur Strategie bij de NPO zal beginnen.
We zijn bijzonder trots en blij dat we kunnen melden dat Ezra Eeman op 1 juni als Directeur Strategie bij de NPO zal beginnen. Hij zal plaatsnemen in het directieteam van de NPO en leiding geven aan de afdeling Strategie. De afdeling Strategie bestaat uit de teams Strategie en Stakeholdermanagement en Innovatie. Ezra is op dit moment Change Director bij Mediahuis, waar hij verantwoordelijk is voor de coördinatie van de digitale transformatie van de redacties en de digitale versnelling van een breed scala aan crossmediale merken. Daarnaast is hij bestuurder bij de Future Media Hubs, een Europees netwerk van omroepen en media/tech start-ups. Eerder was hij Head of Digital, Transformation and Platforms bij de EBU. Ook heeft hij gewerkt als hoofd van het innovatielab bij VRT en was hij journalist en hoofdredacteur bij de Vlaamse commerciële omroep VTM.

Frederieke Leeflang: "Om als publieke omroep relevant, herkenbaar en vindbaar te blijven voor alle Nederlanders in een snel veranderende en digitaliseerde samenleving, is een stevige rol voor strategie en innovatie binnen de NPO van groot belang. Daarom hebben wij besloten om te kiezen voor een directeursfunctie voor deze belangrijke positie. Met meer dan 20 jaar ervaring in de media, innovatie en journalistiek verwachten wij dat Ezra grote waarde toe kan voegen aan de publieke omroep."

Ezra Eeman: "De veranderingen in het medialandschap en in het mediagebruik gaan razendsnel en het is cruciaal dat de publieke omroep mee evolueert. Uiteindelijk is de vraag: "Hoe blijf je relevant en zichtbaar in een steeds breder veld van platformen en kanalen?" Ik kijk er erg naar uit om dat vraagstuk samen met collega's van NPO en de omroepen vast te pakken en te bouwen aan een wendbare en toekomstgerichte publieke omroep."        

npo_ezra_eeman_kopieren.jpeg

Week van de Toekomst
Innovatie Estafette Mei 2024
Publieke Pioniers #4: ai for all
Innovatieagenda 2024-2025
Eventkalender 2024
Korter, maar ook beter?
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)