LogoInnovatie

KRO-NCRV lanceert 'de slimste thuis'

De slimste mens app is al jaren een groot succes bij een grote groep fanatieke spelers. KRO-NCRV heeft een nieuw spelelement toegevoegd aan de app, waardoor het spel nu gespeeld kan worden als gezelschapsspel én toegankelijk gemaakt is voor mensen met een visuele beperking.
KRO-NCRV lanceert 'De Slimste thuis'!

De slimste mens app is al jaren een groot succes bij een grote groep fanatieke spelers. KRO-NCRV heeft een nieuw spelelement toegevoegd aan de app, waardoor het spel nu gespeeld kan worden als gezelschapsspel én toegankelijk gemaakt is voor mensen met een visuele beperking. De slimste thuis is volledig spraakgestuurd. Het antwoord hoeft dus niet getypt te worden, maar wordt ingesproken. Hierdoor speel je niet meer alleen op de telefoon, maar tegen elkaar aan tafel, in de auto of op het strand. De slimste thuis is nu beschikbaar in De slimste mens app.

Voor KRO-NCRV is inclusiviteit een belangrijk onderwerp. Een grote wens was dan ook om dit populaire spel toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. KRO-NCRV heeft samengewerkt met Stichting Accessibility om met een groep mensen met een visuele beperking de app te testen.

Rob Weijens, ervaringsdeskundige met een visuele beperking: “Dit is voor het eerst dat ik een quiz samen kan spelen met anderen, omdat ik geen vragen en antwoorden hoef voor te lezen. Geweldig!”

Femke Hesemans, manager Digitaal & Marketing bij KRO-NCRV: “Eerder ontwikkelden we een spraakgestuurde quiz van De slimste mens voor de smart speakers. Dat was een succes, maar nu met deze doorontwikkeling kan iedereen met een smartphone het spel spelen en dat is natuurlijk te gek. Daarnaast spelen we hiermee in op de behoefte die er is bij de huidige spelers van de app. En het is heel gezellig om met elkaar te spelen en interactie te hebben in plaats van ieder op zijn eigen scherm.”

De slimste mens app is gratis te downloaden via de App Store (iOS) en Google Play Store (Android). Voor meer informatie ga naar: deslimstemens.nl

KRO-NCRV ontwikkelde De slimste thuis in samenwerking met GRRR en PressPlay en is tot stand gekomen met de financiële ondersteuning van NPO Innovatie. Voor het testen en optimaliseren van de app op het gebied van toegankelijkheid werd de expertise ingeschakeld van Stichting Accessibility en Stichting Appt.

 
Week van de Toekomst
Innovatie Estafette Mei 2024
Publieke Pioniers #4: ai for all
Innovatieagenda 2024-2025
Eventkalender 2024
Korter, maar ook beter?
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)