LogoInnovatie

Publieke Pioniers #2 Virtuele Virtuozen

Publieke Pioniers is een nieuw initiatief van VPRO Medialab en NPO Innovatie waarmee in steeds wisselende partnerships media-innovatie en nieuw talent lokaal wordt gestimuleerd. De tweede editie van Publieke Pioniers, genaamd Virtuele Virtuozen, vond plaats op 27, 28 en 29 september in Enschede. De deelnemers dompelden zich 2 dagen onder in de wereld van Virtual Production, Meta-Humans en Game-Engines.

Aan de hackathon deden meerdere omroepen mee. Zij hadden voorafgaand aan de hackathon een vraag, probleem of idee geformuleerd. Samen met studenten werden er concepten uitgewerkt die ervoor kunnen zorgen dat we onze Publieke Omroep-verhalen nog beter kunnen brengen naar het publiek. Zo werd er onder andere een virtuele festivalervaring voor Lowlands bedacht, een AI-filosoof en een app die leerlingen helpt met het ontwikkelen van fact-check skills. En dat alles met gametechnologie. Team HUMAN mocht zich de winnaar noemen van de hackathon. Dit winnende concept zal door studenten verder worden uitgewerkt tot een werkend prototype.

Benieuwd naar de vorige editie van Publieke Pioniers #1 waarin het ontdekken van een nieuwe veilige online publieke ruimte centraal stond? Lees hier dan verder.  
Week van de Toekomst
Innovatie Estafette Mei 2024
Publieke Pioniers #4: ai for all
Innovatieagenda 2024-2025
Eventkalender 2024
Korter, maar ook beter?
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)