• Lezen
  • Film & serie
  • Quizzen
  • Videosnacken
    • NPO3 Exclusives
    • Shorts
  • Meer
    • 3Lab
    • 3vraagt
    • 3 op Reis
    • Boos
    • Brandpunt+
    • Best Bites
    • Spot On
    • Spuiten en Slikken
    • BEAM
    • NOS op 3
    • NOS stories
    • PowNews
    • Programma's
    • Op NPO Start
    • Artikelen
    • Afleveringen
    • Reviews
    • Alle zoekresultaten
    • HOME
    • Lezen
    • Film & serie
    • Quizzen
    • Videosnacken
      TERUG
      • Videosnacken
      • NPO3 Exclusives
      • Shorts
    • MEER
      MEER
      • 3Lab
      • 3vraagt
      • 3 op Reis
      • Boos
      • Brandpunt+
      • Best Bites
      • Spot On
      • Spuiten en Slikken
      • BEAM
      • NOS op 3
      • NOS stories
      • PowNews
    Volgende!
    Dit zijn de arbeidsmigranten die jouw pakketjes verwerken: 'Ik hoor nergens meer thuis'
    Terug naar Brandpunt+

    De Snackspert keurt De Vegetarische Slager

    • Kooktips
    • 02 feb 2018
    • 3 minuten leestijd
    • Lotte van Rosmalen
    • Maartje Krijnen

    De Vegetarische Slager verspreidt zijn vleesloze vlees van soja en bonen door het land. Vegetarische vleesvervangers mogen dan wel goed zijn voor het milieu, maar zijn ze ook lekker? We lieten de enige aangewezen persoon de producten testen: jawel, Neerlands zelfbenoemde Snackspert Eke.


    Onderstaand filmpje onthult welke van de drie geteste 'vlees'-producten van de Vegetarische Slager het best uit de test is gekomen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze smakelijke gerechten, gekookt door Jules Hartmann van Dinner at Six, scroll dan door naar de recepten onder het filmpje.

    Boerenkoolstampot met 'Speckjes'

    Benodigdheden:

    • Vergiet
    • Snijplank
    • Mes
    • Stamper
    • Koekenpan
    • Dunschiller
    • Kookpan

    Ingrediënten:

    • Speckjes van de vegetarische slager
    • 300 gram kruimige aardappelen
    • 200 gram gesneden boerenkool
    • 2 eetlepels mosterd
    • 50 gram boter
    • Peper en zout

    Stappen:

    1. Schil de aardappelen en snijd ze in vier gelijke stukken
    2. Doe de aardappelen samen met de boerenkool in een kookpan en voeg koud water toe totdat de aardappelen 5cm onder water staan
    3. Voeg een theelepel zout aan het water toe en zet op hoog vuur
    4. Bak de Speckjes goudbruin in een koekenpan goudbruin met een scheutje olijfolie
    5. Zodra de aardappelen gaar zijn (c.a. twintig minuten), gooi de aardappel met de boerenkool in een vergiet en laat het geheel vijf minuten uitstomen
    6. Doe de aardappelen en boerenkool terug in de kookpan en voeg de mosterd en boter toe
    7. Stamp of knijp met de stamper de aardappelen goed fijn en voeg de Speckjes aan het geheel toe
    8. Extra op smaak maken met zout en peper, olijfolie of een scheut melk

    Rode Linzen kurry met 'Kipstuckjes'

    Benodigdheden:

    • Kookpan
    • Mes
    • Snijplank
    • Koekenpan

    Ingrediënten:

    • 300 gram rode linzen
    • 500 ml water
    • 30 gram rode kurry pasta
    • 200 ml kokosmelk
    • 2 st ui
    • Peper en zout
    • Eetlepel olijfolie
    • Kipstuckjes van de vegetarische slager

    Stappen:

    1. Snij de ui in gelijke kleine blokjes
    2. Doe een eetlepel olijfolie in een kookpan en zet op half vuur
    3. Voeg de ui en linzen toe. Blijf roeren totdat de ui goudbruin gekleurd is
    4. Blus de linzen en de ui af met het kokosmelk en de helft van het water
    5. Blijf roeren en voeg tijdens het koken steeds een beetje water toe todat de linzen goed gaar zijn
    6. Bak de kipstuckjes met een beetje olie goudbruin in een koekenpan en voeg ze toe aan de linzenkurry
    7. Als extra aanvullen kan je groeten toevoegen naar eigen smaak zoals, tauge, paksoy of paddenstoelen

    Broodje 'Hamburger' 

    Benodigdheden:

    • Broodrooster
    • Snijplank
    • Mengkom
    • Rasp of keukenmachine
    • Mes
    • Koekenpan

    Ingerediënten:

    • 2 stuk hamburger groodjes naar eigen keuze
    • 2 stuks hamburgers van de vegetarische slager
    • 2 stuks tomaat
    • Halve knolselderij
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 5 druppels citroen sap
    • 2 grote augurken
    • Peper en zout
    • 3 eetlepels bbq saus naar keuze

    Stappen:

    1. Toast het hamburger broodje bruin in een broodrooster (oven, pan of tostipan werken ook)
    2. Bak de hamburgers goudbruin in een koekenpan met een scheutje olijfolie
    3. Snij de knolselderij in dunne reepjes, het liefst zo dun mogelijk. Hier kan ook een rasp of een keukenmachine voor worden gebruikt
    4. Meng de knolselderij met de mayonaise en citroensap goed door en voeg peper en zout toe
    5. Snij de tomaat en augurk in dunne plakken
    6. Beleg de hamburger met de knolselderij salade, tomaat, bbq saus en augurk


    • Betere wereld
    • Deel

    Lotte van Rosmalen

    Maartje Krijnen

    Recente artikelen

    Pip (19) heeft een hulphond: “Ik hoef het niet meer alleen te doen”

    Gezocht: redactiestagiair (m/v/x)

    Dit zijn de arbeidsmigranten die jouw pakketjes verwerken: 'Ik hoor nergens meer thuis'

    ‘Ik had geen empathie’: René stuurde zijn ex driehonderd berichten per uur en gluurde ‘s nachts naar binnen

    Meer dan honderd haatbrieven: hoe de buurvrouw Maxime’s jeugd een hel maakte

    NPO logo
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Info

  • NPO Start
  • Over NPO
  • Algemene voorwaarden & Privacy
  • Cookiebeleid
  • Menu

  • Lezen
  • Film & serie
  • Quizzen
  • Videosnacken
  • NPO3 Exclusives
  • Shorts
  • Volg NPO 3

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te optimaliseren. Lees meer.

    Akkoord