LogoOver NPO

Meet-ups weer in de lift na corona

Tegenlicht (VPRO)

Tegenlicht (VPRO) heeft het afgelopen jaar veel tijd geïnvesteerd in de opbouw van een community. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Door de coronaperiode was het aantal meet-ups locaties gedaald, maar sinds 2023 is een groot deel hiervan weer actief. Daarnaast besluiten veel (kleine) bibliotheken de handen ineen te slaan en meet-ups te organiseren, bijvoorbeeld in Salland. In 2023 zijn er 126 meet-ups georganiseerd op 63 locaties in Nederland en België. Van Stadskanaal tot Antwerpen, en van Leeuwarden tot Meijel.

Verbonden via dialoog

Steeds meer mensen vinden hun weg om ‘op locatie’ met elkaar in gesprek te gaan. De meet-ups van Tegenlicht vormen een toegankelijke plek, waar een interactieve en laagdrempelige dialoog over maatschappelijke onderwerpen gevoerd kan worden. Er ontstaat een uitwisseling van ideeën, mensen raken verbonden met elkaar en meer dan eens ontstaan nieuwe samenwerkingen of initiatieven.

Ook tijdens de Dutch Design Week en Lowlands zijn liveshows met publiek gecreëerd. Een ander voorbeeld is de meet-up in Apeldoorn, waar de uitzending Verbindende Vertellers centraal stond. Eén van de personages ging het gesprek aan met de lokale gemeenschap over het belang van verhalen vertellen.

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
VPRONieuws & Debat
Waardering voor uitleg Israëlisch-Palestijns conflict
De Avondshow met Arjen Lubach (VPRO)
VPROVerbinding & Samenleving
Jongeren via TikTok diverse samenleving laten zien
VPRO
VPROVerbinding & Samenleving
Duik in koloniaal verleden via eigen ‘kweekverhaal’
Kweekje, mi kwekipikin (VPRO)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)