LogoOver NPO

Mentaal welzijn van jongeren onder de loep

Dossier Druk! (KRO-NCRV)

Met onder andere een liveshow op TikTok, een locatie-uitzending van Spraakmakers, een documentaire op NPO 2 en een online tool om beter te leren luisteren naar jongeren. 

De mentale gezondheid van jongeren in ons land verslechtert. Studie, het gebruik van social media, een snel veranderende maatschappij en zorgen over de toekomst noemt men daarbij als oorzaken. In dossier Druk! spreekt KRO-NCRV uitgebreid hierover met jongeren en deskundigen. Vanaf zondag 16 juni besteedt KRO-NCRV in alle journalistieke programmering op radio, tv en online, aandacht aan dit onderwerp. Ook in bestaande programma’s en in nieuwe online formats, zoals een liveshow op TikTok, vraagt de omroep aandacht voor het mentaal welzijn van jongeren in ons land.
  
Vragen hoe iemand zich écht voelt helpt, maar hoe voer je dat gesprek zonder oordeel of (dwingend) advies te geven? Kortom, hoe kun je beter luisteren als ouder, vriend(in) of goede kennis? Op KRO-NCRV.nl/druk vind je de online tool De Checkers, een gereedschapskist voor omstanders met instrumenten om dit gesprek te voeren. Deze online tool van partner MIND Us is gelanceerd door koningin Máxima. 

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
KRO-NCRVVerbinding & Samenleving
Actie voor kinderen in gezinnen met geldzorgen
Lief gebaar (KRO-NCRV)
KRO-NCRVNieuws & Debat
Met pop-up redacties de regio in
Pointer (KRO-NCRV)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)