LogoOver NPO

Ondertiteling aanzetten

Hoe zet je de ondertiteling van TT888 aan? Lees het hier.

De Nederlandse TT888-ondertiteling verschijnt niet automatisch in beeld maar moet ingeschakeld worden. Er zijn verschillende manieren om dat te doen: 

1. Via Teletekst 888

1. tt_knop_en_tt_scherm.jpg

Kijk je televisie zonder een mediabox of speciale ontvanger van een zenderaanbieder? Zet dan eerst Teletekst aan en druk 3x 8 voor pagina 888. De ondertiteling verschijnt direct.

2. Via de settopbox

Kijk je televisie via een mediabox of ontvanger van je zenderaanbieder, dan kun je ondertiteling op twee manieren aanzetten:

  • Zet eerst Teletekst aan via de Text-knop op de afstandbediening van je mediabox of ontvanger en druk 3x op 8;
  • of ga via de Menu-knop op de afstandbediening van je mediabox naar het tandwielsymbool van Instellingen en zet daar de ondertiteling aan (hier kun je de ondertiteling ook weer uitzetten). De precieze stappen hangen af van de box die je hebt en bij welke zenderaanbieder je abonnee bent. Ben je bijvoorbeeld Ziggo-abonnee? Ga dan naar deze pagina: https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/ondertiteling-instellen#/.
  • Abonnees van KPN wordt aangeraden Teletekstpagina 888 te gebruiken.

5 Op settopbox1.jpg  Ziggo 22.jpg

3. Online (npostart.nl)

Ook online is het mogelijk gebruik te maken van ondertiteling. Op npostart.nl kun je klikken op het tandwiel-icoon rechts onderin de playerbalk. Het instellingenveld opent nu, waar je de ondertiteling kunt aan- of uitzetten.

3. NPO Start ondertiteling aan.jpg
4. Via de NPO-app

In de NPO-app vind je bovenin de player het tandwieltje voor instellingen, waar je de ondertiteling aan of uit kunt zetten.

4. In app NPO Start.jpg

In de NPO-app op Apple TV werkt het net even anders: met de afstandsbediening kun je, tijdens het kijken van een uitzending, het instellingenveld openen door naar beneden te vegen. Hier vind je de mogelijkheid om ondertiteling aan te zetten.

Terug naar de pagina Ondertiteling

Lees verder over TT888

Ondertiteling TT888
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)