LogoOver NPO

Privacyverklaring

Hoe waarborgt de NPO de veiligheid van persoonsgegevens?

De NPO biedt verschillende diensten aan. Voor het goed functioneren van deze diensten is het in sommige gevallen nodig om persoonsgegevens van u te verzamelen en (tijdelijk) op te slaan.

De NPO hecht groot belang aan de bescherming van jouw privacy en aan de veiligheid van je persoonsgegevens. Wij zullen je persoonsgegevens uitsluitend verwerken in overeenstemming met de bepalingen van de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) en overige toepasselijke wet- en regelgeving. Er worden geen persoonsgegevens met derden gedeeld, tenzij dit nodig is voor onze dienstverlening, er een wettelijke plicht op de NPO rust of wanneer jij daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft.

Inhoud

  1. Voor wie geldt dit privacystatement?
  2. Welke persoonsgegevens gebruikt NPO?
  3. Voor welke doelen verwerkt NPO persoonsgegevens?
  4. Uw rechten/ Inzageverzoek

1. Voor wie geldt dit privacystatement?

Dit privacy statement geldt voor bezoekers van de NPO-websites: www.npo.nl, www.npostart.nl, www.npo3.nl, www.nporadio1.nl, www.nporadio2.nl, www.npo3fm.nl, www.npoklassiek.nl, www.nporadio5.nl en www.npofunx.nl, www.nposoulenjazz.nl, www.npozapp.nl en www.npozappelin.nl inclusief eventueel bijbehorende NPO apps voor mobiel en Connected TV . Daarnaast geldt dit privacystatement voor radioluisteraars die contact hebben of meedoen met acties van de NPO-radiozenders, bijvoorbeeld het bellen naar de radiostudio. De NPO is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens.

2. Welke persoonsgegevens gebruikt NPO?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot een persoon. Voorbeelden hiervan zijn je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, foto’s en eventueel jouw filmpjes, maar ook digitale gegevens als ip-adressen en mobiele telefoon id’s. De NPO verwerkt de volgende categorieën persoonsgegevens, afhankelijk van het soort dienst of product die je gebruikt:

Contactgegevens

Dit zijn de gegevens om contact met je op te kunnen nemen zoals je naam, telefoonnummer, huisadres of e-mailadres.

Inbelgegevens

Dit zijn gegevens over het inbellen naar de radiostudio, zoals het telefoonnummer waarmee je naar de studio belt, gegevens over hoe vaak je hebt gebeld en de laatste keer dat je naar de studio hebt gebeld.

Reactie gegevens

Dit zijn foto’s, filmpjes, geluidsfragmenten en berichten die je aan de NPO via sms, app, e-mail of de website toestuurt.

Gegevens over uw deelname aan periodieke acties

Dit zijn gegevens over bijvoorbeeld een donatie, een veiling, een (app)bericht of over jouw deelname aan een prijsvraag. In bijzondere gevallen, zoals gezamenlijk acties van alle Nederlandse zenders, worden sommige gegevens gedeeld voor redactionele doeleinden met andere omroepen of radiozenders. Hierbij wordt er strikt op toegezien dat jouw gegevens enkel voor de actie wordt ingezet en nergens anders voor.

Klikgedrag en cookies en cookie monitoring

Klikgedrag zijn gegevens over je bezoek aan NPO-websites en -apps via cookies of vergelijkbare technieken. Cookies zijn kleine bestandjes die jouw voorkeuren tijdens het surfen op onze website onthouden en worden opgeslagen op jouw eigen computer. Zo kan jouw browser opnieuw herkend worden en kunnen wij het gebruik van de website meten. Wij verwerken deze persoonsgegevens alleen als je hiervoor toestemming hebt gegeven bij het bezoeken van onze website of wanneer daar een wettelijke toestemming voor is, zoals het doen van website bereiksmeting.

Om het cookie-overzicht compleet te houden en je hierover goed te kunnen informeren, gebruikt de NPO een service van Datasteams.io. Middels een script op onze websites wordt er op vaste tijden, en dus bij willekeurige bezoekers, bijgehouden welke cookies er geplaatst worden en voor welk doel. Dit maakt het voor de NPO mogelijk om eventueel ongewenste cookies op te kunnen sporen en te verwijderen.

Meer weten over ons cookie beleid? Klik dan hier.

Apparaatgegevens

Apparaatgegevens betreffen onder andere je IP-adres, een toestel identifier, schermresolutie, type en versie van je browser en besturingssysteem.

Naast bovenstaande gegevens worden bij gebruik van NPO id en NPO Start/Plus de volgende gegevens verwerkt:

Accountgegevens

Dit zijn de gegevens die je nodig hebt om een account aan te maken en daarmee in te loggen op een website van de NPO, zoals een gebruikersnaam en wachtwoord.

Favoriete muziek, films en programma’s

Dit zijn de gegevens die je opslaat over jouw favoriete muziek, films en programma’s bij de NPO.

Leeftijd

Deze gegevens kunnen optioneel worden ingevuld.

Gebruiksgegevens NPO id en NPO Start Plus

Dit zijn gegevens over het gebruik van de verschillende diensten van de NPO wanneer de gebruiker is ingelogd op zijn NPO id. Denk hierbij aan gegevens over de webpagina’s van NPO die zijn bezocht en welke video’s zijn bekeken of waar je bent gestopt met kijken in een uitzending om later weer verder te kijken.

Betaalgegevens

Dit betreft bijvoorbeeld jouw rekeningnummer of informatie die laat zien, of je als abonnee van NPO Plus aan de betalingsverplichtingen hebt voldaan.

3. Voor welke doelen verwerkt NPO persoonsgegevens?

  • NPO TV en Online (NPO Start /Plus en NPO-id)

Wanneer je een NPO-id en NPO Start/Plus-account aanmaakt, gebruiken wij diverse gegevens van je, zoals:

- Jouw contact- en inloggegevens

- Opgeslagen favoriete programma’s

- Apparaat- en gebruiksgegevens om het gebruik te optimaliseren;

dat laatste onder andere met behulp van persoonlijke aanbevelingen of om je op verschillende apparaten verder te kunnen laten kijken. In het instellingenmenu kun je het gebruik van je kijkgedrag voor het doen van persoonlijke aanbevelingen uitzetten. Let op: een aantal samenhangende functionaliteiten vervalt daarmee (onder meer het inzicht in je kijkhistorie en de mogelijkheid om op andere apparaten verder te kijken). Je ontvangt dan nog wel algemene aanbevelingen. Leeftijdsgegevens worden optioneel gevraagd in verband met de Kijkwijzerclassificatie, het aangaan van een abonnement (ingeval van NPO  Plus) en om persoonlijke aanbevelingen te kunnen doen.

Voor NPO Plus is het bovendien nodig dat betaalgegevens worden verwerkt voor de afwikkeling van de facturatie en betalingen. 

  • Conviva - Stream kwaliteitsmeting

Conviva verzamelt in opdracht van en onder verantwoordelijkheid van de NPO analytische gegevens over de kwaliteit van onze NPO Start-videostreams. Het doel hiervan is om eventuele storingen van bron tot aan de NPO Start-player te herkennen en op te kunnen lossen. Denk hierbij aan het niet kunnen spelen van een video of hele lange buffertijden. Wanneer een videostream wordt gestart, berekent de Conviva-software ruwe technische informatie op het niveau van de speler in servicestatistieken en stuurt deze statistieken naar een voor de NPO toegankelijk platform om te bekijken. De servicestatistieken worden initieel geïdentificeerd aan een IP-adres bij het initiëren van de videostream. Het IP-adres wordt verwijderd nadat het anoniem is omgezet in een instance ID-nummer, dat willekeurig wordt gegenereerd en niet kan worden herleid tot het IP-adres, tenzij anders gevraagd door de gebruiker. Het IP-adres wordt niet opgeslagen.

  • Nieuwsbrieven

Via diverse NPO-sites kunt u zich aanmelden voor nieuwsbrieven. Nieuwsbrieven bevatten bijvoorbeeld informatie over omroepactiviteiten, enquêtes en interessante themagerelateerde onderwerpen. Met het aanmelden voor een nieuwsbrief verwerken wij je naam en e-mailadres. Wanneer je jezelf uitschrijft, worden je gegevens vernietigd.

  • Contact- en oproepformulieren

Via de websites van de NPO  kun je vragen stellen of opmerkingen maken over de programma’s van de NPO. Hiervoor is het nodig om je contactgegevens te verwerken - dit zijn uw naam en e-mailadres - zodat wij contact met je op kunnen nemen over de vraag of opmerking.

Reacties via contactformulieren op programmapagina’s worden in sommige gevallen automatisch doorgestuurd naar de redactie van een omroep of een externe producent.

  • Prijsvragen

De NPO organiseert regelmatig prijsvragen. Wanneer je hieraan meedoet, verwerken wij je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Deze gegevens hebben wij nodig om te bepalen wie de prijsvraag heeft gewonnen, en vervolgens om contact op te nemen met de winnaars.

  • NPO 3 Aftertalk

Via de AfterTalk website kun je napraten over uitzendingen, bijvoorbeeld met een panel of gasten uit de uitzending. Wanneer je hieraan meedoet, verwerken wij enkel jouw (voor)naam, zodat we je kunnen introduceren als gast.

  • NPO3Lab

Dit betreft het aanmelden voor deelname aan 3Lab en inschrijven om mee te doen aan een pitch voor nieuwe tv-formats. Hiervoor is het nodig om contactgegevens te verwerken. Dit zijn je naam, NAW-gegevens, e-mailadres, geboortedatum en telefoonnummer.

  • Zapp.nl en Zappelin.nl: persoonsgegevens van minderjarige

De websites van Zapp en Zappelin richten zich op kinderen onder de 13 jaar.  Voor de verwerking van hun persoonsgegevens is de toestemming van de ouders of de wettelijke vertegenwoordigers nodig. De NPO wil graag kinderen de mogelijkheid geven om mee te doen met acties en tegelijkertijd zorgvuldig omgaan met hun persoonsgegevens. Hieronder leggen wij uit hoe de NPO met het vragen van toestemming bij kinderen omgaat.

  • Toestemming bij kinderen

Zappelin richt zich op kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Bij deze kinderen wordt er vanuit gegaan dat zij nog niet kunnen lezen en schrijven. Daarom richt de website van Zappelin zich tot de ouders of wettelijke vertegenwoordigers bij de verwerking van persoonsgegevens, waardoor de toestemming ook automatisch door de ouders of wettelijke vertegenwoordigers wordt gegeven.

Zapp richt zich op kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Afhankelijk van de soort en hoeveelheid persoonsgegevens die worden verzameld, vragen wij op drie manieren toestemming aan kinderen:

1. Toestemming door het plaatsen van een ‘vinkje’

Bij het verwerken van een beperkt aantal persoonsgegevens, zoals het vragen van de naam en e-mailadres van het kind bij het inschrijven voor een nieuwsbrief, wordt toestemming gevraagd via het plaatsen van een ‘vinkje’ door het kind. Hierbij verklaart het kind zelf aan zijn of haar ouders of wettelijke vertegenwoordigers te hebben gevraagd of dit mag.

2. Toestemming en informeren ouders of wettelijke vertegenwoordigers

Bij het verwerken van meer persoonsgegevens, zoals de leeftijd, het adres of het digitaal opsturen van tekeningen bij prijsvragen, wordt toestemming gevraagd via het plaatsen van een ‘vinkje’ door het kind en het sturen van een e-mail aan de ouders of wettelijke vertegenwoordigers om hen te informeren over de inschrijving. Dit betekent dat wij naast de persoonsgegevens van het kind, ook het e-mailadres en de naam van de ouders of wettelijke vertegenwoordigers verwerken, zodat wij kunnen waarborgen dat de toestemming juist is gegeven.

3. Toestemming en voorafgaande goedkeuring ouders of wettelijke vertegenwoordigers

Bij het verwerken van meer persoonsgegevens, zoals foto’s of de mogelijkheid een profiel aan te maken, wordt toestemming gevraagd via het plaatsen van een ‘vinkje’ door het kind en het sturen van een e-mail aan de ouders of wettelijke vertegenwoordigers, zodat zij voorafgaand goedkeuring aan de inschrijving kunnen geven. Dit betekent dat het kind nog niet door kan gaan met het versturen van foto’s of het aanmaken van een profiel, voordat de bevestiging van de ouders of wettelijke vertegenwoordigers binnen is.

  • Jarig

Het is mogelijk om kinderen te feliciteren met hun verjaardag via de website van Zappelin. Hiervoor is het nodig om, naast de naam en het e-mailadres van de persoon die het kind wil feliciteren, de naam van het kind, het e-mailadres, de geboortedatum en leeftijd, een foto en een begeleidende tekst (zoals ‘gefeliciteerd lieve…’) te verwerken.

Voor het meedoen aan prijsvragen is het nodig om de contactgegevens en leeftijd van het kind te verwerken. Wanneer foto’s of filmpjes geüpload worden naar de website, of wanneer reacties op programma’s worden geplaatst via de website, dan verwerken wij naast de naam en het e-mailadres van het kind ook deze foto’s, filmpjes en reacties.

NPO Radio

  • Periodieke acties

Bij de radiozenders worden regelmatig acties georganiseerd, zoals prijsvragen, stemmen op je favoriete muziek, bieden op producten en diensten, het delen van een verjaardag of iemand feliciteren via de radio. Met prijsvragen worden de contactgegevens en de gewonnen prijs verwerkt van de prijswinnaar en deelnemers. Met het stemmen op jouw favoriete muziek worden naast je contactgegevens ook je favoriete muzieknummers verwerkt. Met het feliciteren van iemand worden de naam en geboortedatum van die persoon verwerkt.

  • Radio Stemtool

Evergreen Top1000

Met het stemmen op je favoriete evergreens worden naast je emailadres en naam ook je favoriete muzieknummers verwerkt. Aanvullend en niet verplicht kun je je leeftijd en locatie bekendmaken. NPO Radio 5 gebruikt deze data om statistische analyses te maken over de stemming. Deze analyses bevatten geen persoonsgegevens maar enkel demografische. Voorbeelden daarvan zijn: hoeveel procent van de mannen stemt op een zangeres, of hoeveel procent van de stemmers uit Goes stemt op BLØF.

Top 2000

Met het stemmen op uw favoriete nummers voor de Top 2000 worden naast je mailadres en naam ook je favoriete muzieknummers verwerkt. Aanvullend en niet verplicht kun je je leeftijd en locatie bekendmaken. NPO Radio 2 gebruikt deze data om statistische analyses over de Top 2000 te maken. Voorbeelden daarvan zijn: hoeveel procent van de vrouwen stemt op Nederlandse nummers of hoeveel procent van de stemmers uit Zeeland stemt op welke band.

Voor alle stemtools geldt dat je naam en mailaders na een maand worden verwijderd.

  • Bellen, berichten en foto’s sturen naar de studio

Bij het bellen naar de radiostudio kun je reageren op radioprogramma’s en meedoen met verschillende acties, zoals prijsvragen. Hierbij gebruiken we je contact- en inbelgegevens. Wanneer je via je apparaat foto’s, video’s of tekstberichten met ons deelt, verwerken wij naast je contactgegevens, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres, deze foto’s, filmpjes, apps, sms- en mms-berichten. Deze gegevens worden veelal gebruikt voor visual radio, waar reacties kunnen worden getoond. 

  • NPO Campus

Via de website van NPO Campus kun je een demo insturen. Zo kan de NPO nieuw radiotalent ontdekken. Hiervoor is het nodig om je contactgegevens te verwerken; dit zijn je demo (stemopnamen), naam, NAW-gegevens, e-mailadres, geboortedatum en telefoonnummer. Daarnaast verwerkt de NPO de persoonsgegevens van de demo, zoals de stem.

  • Reactiemodule – App de Studio

Via de NPO-radioreactiemodule hebben bezoekers de mogelijkheid een reactie achter te laten op een bericht. Hiervoor is het nodig om je contactgegevens te verwerken; dit zijn je naam en e-mailadres. Daarnaast kan de reactie zelf ook persoonsgegevens bevatten, namelijk de persoonsgegevens die je hier zelf in noemt. Let daarom goed op de inhoud van je reactie en deel nooit zomaar je adres of andere privé-informatie.

  • NPO Helpdesk

Wanneer je klachten en opmerkingen hebt over radio-tv ontvangst, storingen of andere opmerkingen, verwerken wij je naam, adres, e-mailadres en eventueel telefoonnummer om contact met je op te nemen over je klacht of opmerking. Voor klachten en opmerkingen over onze websites verwerken we ook jouw browserversie en operating systeem.

NPO op sociale media

De NPO heeft een aantal social media-accounts op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Je kunt reacties of ‘likes’ plaatsen bij berichten op deze social media-accounts. De NPO verwerkt geen persoonsgegevens van jou via social media buiten het betreffende platform. De NPO verwerkt wel algemene informatie, zoals het aantal reacties of ‘likes’ bij een bericht om het bereik van de NPO te analyseren en het aanbod te verbeteren om beter aan te sluiten bij het publiek.

Om zoveel mogelijk publiek te bereiken, houdt de NPO je graag op de hoogte van programma’s van de Nederlandse publieke omroep. Dat doen wij ook via advertenties op Facebook, YouTube en Instagram. De NPO bepaalt hierbij vooraf een doelgroep, zonder dat daarbij persoonsgegevens worden verwerkt. De advertenties worden door Facebook en Instagram aangeboden aan hun gebruikers die tot de doelgroep behoren. De NPO verstrekt dus geen persoonsgegevens aan Facebook en Instagram. Er worden door Facebook en Instagram wel door hen verzamelde persoonsgegevens verwerkt om de advertenties te vertonen en bij te houden welke advertentie jij als gebruiker hebt gezien. Zo krijg je niet steeds dezelfde advertentie.

Verstrekking persoonsgegevens aan derden

Jouw persoonsgegevens worden alleen verzameld en gebruikt als dit wettelijk is toegestaan. De gegevens worden op passende technische en organisatorische wijze beveiligd. Ook worden er zo min mogelijk persoonsgegevens uitgevraagd.

Jouw persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen alleen worden verwerkt voor het doel waarvoor de gegevens noodzakelijk zijn. Deze persoonsgegevens worden zonder jouw uitdrukkelijke toestemming niet aan derden verstrekt, tenzij één van de volgende situaties zich voordoet;

1. Noodzakelijk voor onze dienstverlening

Het delen van de persoonsgegevens is in sommige gevallen nodig voor het uitvoeren van onze taken en voor onze dienstverlening, bijvoorbeeld wanneer een leverancier bepaalde taken namens de NPO uitvoert. In deze gevallen schakelen wij alleen betrouwbare geselecteerde partijen in om in opdracht van de NPO persoonsgegevens te verwerken. Wij maken goede afspraken met deze partijen, onder andere over de beveiliging en geheimhouding van de persoonsgegevens.

2. Wettelijke plicht of rechterlijke uitspraak

Het delen van de persoonsgegevens met andere partijen is soms verplicht op basis van de wet of een rechterlijke uitspraak, bijvoorbeeld bij de opsporing van strafbare feiten.

3. Toestemming

In andere gevallen vragen we eerst jouw toestemming voordat we jouw persoonsgegevens verzamelen en gebruiken.

De persoonsgegevens die wij van jou verzamelen en gebruiken, in welke situaties dit gebeurt en waarom wij dit doen, leggen wij hieronder uit.

NPO Testpanel

Het NPO Testpanel een online onderzoekspanel voor gebruikers van verschillende NPO-websites en -apps. Als publieke omroep willen we ons publiek betrekken bij de ontwikkeling en verbetering van onze digitale diensten. De NPO is actief op veel verschillende platforms waarbinnen continu aanpassingen doorgevoerd worden. Met het testpanel willen we gebruikers van deze platforms vragen om inhoudelijke en functionele aanpassingen te beoordelen en te evalueren.

  • Doel van het testpanel

Het inhoudelijk en functioneel verbeteren van onze digitale diensten

  • Toestemming

Om mee te doen aan onze onderzoeken moet je lid worden en toestemming geven om jou via e-mail te kunnen benaderen, om mee te doen aan (video) interviews en online vragenlijsten. We zijn benieuwd naar wie je bent, waar je naar kijkt, waar je naar luistert en op welke manieren je dit doet. Daarna vragen we je ook nog een paar achtergrondvragen in te vullen.

  • Gegevens die worden verwerkt van testpanel leden

Het gaat hierbij om de volgende gegevens: geslacht, geboortejaar, e-mailadres, woonplaats, gezinssituatie, opleiding, arbeidssituatie, inkomen, welke on demand diensten, websites en apps je gebruikt en hoe. Als je toestemt om mee te doen aan het panel, wordt dit in een persoonlijk profiel opgeslagen in het NPO Testpanel. Je kunt je profiel ook zelf inzien. Hierbij worden de bijzondere of gevoelige persoonsgegevens, zoals religie, anoniem verwerkt.

  • Bewaartermijn en gegevens verwijdering

Onderzoeksgegevens en persoonsgegevens worden bewaard gedurende jouw deelname aan het panel. Bij het verlaten van het panel worden jouw gegevens gewist.

  • Controle over jou gegevens

Via het persoonlijk profiel in het NPO Testpanel kun je je gegevens inzien en deze (indien gewenst) verwijderen. Mocht je daar vragen over hebben of hulp bij nodig hebben, kun je contact opnemen via de daar genoemde contactgegevens.

  • Verwerkers

DirectResearch, een onafhankelijk marktonderzoekbureau, beheert de panelgegevens in opdracht van de NPO. DirectResearch beschikt over de ISO keurmerken 20252 (panelbeheer) en 27001 (informatiebeveiliging). Je gegevens worden enkel binnen de NPO gebruikt voor onderzoeksdoeleinden en niet verstrekt aan derden. Je antwoorden op vragen zullen nooit op persoonsniveau gerapporteerd worden.

NPO Publieksonderzoek: Klikgedrag en Cookies

Klikgedraggegevens worden gebruikt voor webanalyse. Dat is anoniem, statistisch onderzoek. Anderzijds worden klikgedraggegevens gebruikt om onze websites zoveel mogelijk te optimaliseren en deze op de voorkeuren van onze bezoekers af te stemmen.

De cookies die voor de meetbureaus worden geplaatst dan wel door hen worden uitgelezen, verzamelen informatie over het aantal gebruikers en het kijkgedrag van de gebruikers van onze websites en apps. Hierbij worden onder andere het IP-adres en/of het identificatienummer van je tablet of smartphone gebruikt.

Voor deze analytische doeleinden schakelt de NPO het meetbureau Piano in. De verzamelde gegevens worden voor twee doelen gebruikt: 1. Voor de geanonimiseerde bereiksanalyses  van websites, mobiele app’s, SmartTV- en HbbTV-apps.  2. Het leveren van deze data aan de Stichting Kijkonderzoek (SKO) voor het kijkonderzoek dat SKO in opdracht van NPO uitvoert. Klik hier voor het privacystatement van SKO.

Cookies worden ook gebruikt om websites te optimaliseren, bijvoorbeeld om uw instellingen te behouden tijdens het invullen van een formulier. Zo wordt het gebruik van onze sites vergemakkelijkt.

Al deze gegevens worden niet gebruikt om bezoekers persoonlijk te identificeren. Voor volledige informatie over het gebruik van cookies door de publieke omroep en om uw cookie-instellingen aan te passen, verwijzen wij je naar onze cookie-informatiepagina.

Solliciteren bij de NPO

Wij gaan zorgvuldig om met het CV, de motivatie en overige persoonsgegevens die je ons verstrekt tijdens het sollicitatieproces. Wij verzamelen, bewaren en gebruiken deze persoonsgegevens uitsluitend om je geschiktheid voor de vacante functie(s) goed te kunnen beoordelen. We delen deze persoonsgegevens alleen met NPO-medewerkers die betrokken zijn bij de sollicitatieprocedure. We zullen nooit aan derden deze gegevens verstrekken, tenzij we daartoe wettelijk verplicht zijn. Zodra de sollicitatieprocedure is afgerond, zullen wij binnen 4 weken jouw persoonsgegevens verwijderen uit onze systemen. In sommige gevallen willen we een CV langer bewaren. Hiervoor vragen we je vooraf toestemming

 4. Uw rechten/ Inzageverzoek

Je kunt de NPO op ieder moment verzoeken jouw gegevens in te zien, te beperken, te wijzigen of te verwijderen. Dit verzoek kun je richten aan: NPO t.n.v. Privacy Officer, Bart de Graaffweg 2, Postbus 26444, 1202 JJ Hilversum of e-mail privacy@npo.nl.

Om je verzoek in behandeling te nemen moet de NPO je identiteit kunnen vaststellen. Je kunt dit doen door je NPO id (code) op te sturen. Deze vind je op https://id.npo.nl/account in combinatie met je emailadres. Het is ook mogelijk je identiteit vast te stellen door een combinatie van bijvoorbeeld klantnummer (via NPO Start id) en emailadres. Bij meer ingrijpende verzoeken zullen we je vragen dit te doen door additioneel een kopie van je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mee te sturen. Hierbij verzoeken je uitdrukkelijk je pasfoto onherkenbaar en je Burgerservicenummer (BSN) onleesbaar te maken. Je kunt op de site van de Rijksoverheid nalezen hoe je dit kunt doen. Na het vaststellen van je identiteit worden de kopieën direct vernietigd.

  • Klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

De AP is de nationale toezichthouder van de privacywetgeving. Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de AP over de verwerking van persoonsgegevens door de NPO. Zie hiervoor de website van de AP: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/gebruik-uw-privacyrechten/klacht-melden-bij-de-ap

  • NPO Start- en NPO Plus-account

Voor vragen over je NPO Start-account kun je terecht bij de Service afdeling. Voor beëindiging van je account kun je direct naar Abonnement NPO Start Plus opzeggen.

  •  Links naar andere websites

Op de website tref je soms links aan naar andere websites. De NPO is niet verantwoordelijk voor het gebruik van jouw persoonsgegevens door die organisaties. Lees hiervoor het privacystatement, indien aanwezig, van de website die je bezoekt.

  • Wijzigingen

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacystatement. Bekijk daarom regelmatig het privacystatement voor een update van ons privacybeleid.

  • Functionaris voor gegevensbescherming NPO

Bij de NPO is een functionaris voor gegevensbescherming (FG) werkzaam die toezicht houdt op de naleving van de AVG door de NPO. De FG is bereikbaar per reguliere post:

NPO
T.a.v. Functionaris voor Gegevensbescherming
Postbus 2644
1202 JJ Hilversum
Je kunt ook gebruikmaken van het mailadres: npofg@npo.nl

Vragen?

Als je nog vragen hebt over ons privacystatement, neem dan contact op met de NPO via het contactformulier of mail naar privacy@npo.nl.

Laatst bijgewerkt op 14 maart 2023

Ook interessant
Veelgestelde vragen privacybeleid
Responsible Disclosure

Terug naar de beginpagina

Privacy en Security
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)