Real Life
- Programma40 min
Lijken honden en hun baasjes écht op elkaar?
Er wordt wel eens beweerd dat honden een feilloze spiegel zijn van de mens in uiterlijk en gedrag. Maar is dat ook echt zo? Frans Bromet biedt in Met Bromet naar hondencursuseen unieke kijk op de relatie tussen de mens en zijn beste vriend: de hond. Er zijn veel manieren waarop hondeneigenaren hun dier opvoeden. Wat zegt dat over hond en baasje?
- Programma40 min
Serieuze wetenschap met een knipoog
Wie denk je wel dat je bent? is vrolijk onderzoeksprogramma over tegenstellingen in onze samenleving waarin Rob Urgert en Joep van Deudekom steeds twee typen mensen onderwerpen aan zo wetenschappelijk mogelijke, maar vaak ook hilarische experimenten. Zijn mensen met een zachte g echt gezelliger dan Noorderlingen?
- Programma
De boeren beginnen aan hun liefdesavontuur in Boer zoekt vrouw Europa
In april stelde Yvon de vijf nieuwe boeren van Boer zoekt vrouw Europa voor: Piet, Claudia, Richard, Haico en Bernice. Nu gaat het programma verder en zien we hoe zij op de brieven reageren.
Een internationaal Boer zoekt vrouw-seizoen is zo mogelijk nog spannender dan een 'normaal' seizoen, legt Yvon Jaspers uit.
- Programma45 min
Droom mee met de nieuwe lichting Ik vertrek
Familie Lemmers gaat op een stuk grond in Spanje een ecologisch vakantiepark bouwen. Ray en Hinke willen een B&B beginnen in een vervallen carréboerderij in Tsjechië. En Sven en Tamara willen een villa in Zuid-Afrika omtoveren tot een walhalla voor rustzoekers.
Wil je meer Ik vertrek? Op de site lees je hoe het nu gaat met alle deelnemers.
- Programma50 min
Vijf jongvolwassenen op stage-avontuur op Curaçao
We kennen Curaçao van de witte stranden, de zon die altijd schijnt en de populaire feesten op Mambo Beach. Maar dit Nederlandse eiland aan de andere kant van de wereld is veel meer dan dat. Ieder jaar vertrekken honderden Nederlandse studenten naar het tropische eiland om daar keihard te werken als stagiair.
Hoe gaat dat ze af? Waar lopen ze tegenaan? En is een stage onder de tropische zon echt zo leuk als het lijkt? In Stagiairs volgen we vijf jongeren die de stap wagen en hun droomstage volgen op Curaçao.
- Uitzending1 uur 15 min
Esther Ouwehand in College Tour
Onder Esther Ouwehand groeit de Partij voor de Dieren (PvdD) als kool. Ze zitten nu met zes zetels in de Tweede Kamer, maar in de peilingen zijn dat er al tien. De partij staat bekend om haar activistische houding en eist radicale verandering voor dierenwelzijn en tegen klimaatverandering. In de uitzending van College Tour praat ze onder meer over het conflict met het bestuur van haar partij dat net is opgestapt.
Esther Ouwehand zelf groeide op aan de kust, in Katwijk, waar ze bij haar ouders elke dag vlees en vis te eten kreeg. Als tiener zag ze een tv-reportage over veevervoer. Dat hakte er zo in, dat ze sindsdien door het leven gaat als veganist.
- Podcast45 min
Echte Oogappels: Duivelse dilemma's van het ouderschap
Margreet Reijntjes, presentatrice en moeder van twee puberzonen, bespreekt wekelijks in Echte Oogappels met experts over de duivelse dilemma’s van het ouderschap. Mag je je bemoeien met het seksleven van je kind? Blijf je bij elkaar voor de kinderen? En wat doe je als je kind depressief is? Geïnspireerd op de dramaserie Oogappels.
- Video12 min
Tuinspecialist Martin tovert een hete stadstuin om in een koele, groene plek
In de online serie 12 stekkies groen worden kleine tuintjes omgebouwd tot groene oases. Zo worden de buitenruimtes groener, duurzamer en comfortabeler.
Een tegeltuin wordt heet, merkten Loïs en Wilco uit Kampen. Ze schakelden 12 straten groenin. Tuinexpert Martin Stuger weet gelukkig als geen ander hoe je deze hittestress aanpakt: met groen. Heel veel groen. ‘Het wordt hier een jungle!’
- Programma50 min
Achter de schermen bij Jan Smit zijn FC Volendam
Volendam, een dorp met 20.000 inwoners en de plaatselijke voetbalclub als grote trots. FC Volendam is terug op het hoogste niveau: de Eredivisie. Voorzitter Jan Smit heeft ambitieuze plannen met zijn club. Kan hij het dorp overtuigen dat hij een voetbalclub kan leiden terwijl het publiek kritisch kijkt naar de verrichtingen van het eerste team? Je ziet het in Volendam, een dorp in de Eredivisie.
- Programma55 min
Biohacking: wat is deze trend om je gezondheid te optimaliseren?
Van levend begraven worden tot balanceren op een loopplank vanuit een wolkenkrabber: Lize Korpershoek, Rick Paul van Mulligen, Monic Hendrickx, Défano Holwijn en Sjinkie Knegt leren hoe ze hun lichaam en geest de baas kunnen zijn. In The Biohack Project krijgen zij tools en technieken voor betere stressbeheersing, focus en ontspanning.
- Programma12 min
Onschuldige fandom of een obsessie?
In Fan Z worden vijf jonge en gepassioneerde superfans gevolgd. Zij storten zich vol overgave in de wereld van hun idolen. Van Harry Styles tot K-Pop tot Formule 1.
- Programma45 min
'Nederlandse Steve Jobs' Ali Niknam bijt het spits af in College Tour
Oprichter van Bunq bank Ali Niknam is een rasondernemer met lef. Bij Bunq verhoogde hij als eerste bank in Nederland fors de spaarrente. Als tiener deed hij niets liever dan programmeren en ondernemen.
Maar het ging hem niet altijd voor de wind: op zijn zevende vluchtte hij met zijn ouders van Iran naar Nederland. In College tour vragen Twan Huys en studenten hem de hemd van het lijf.
- Programma25 min
Zin in morgen: de gids voor (alledaagse) spiritualiteit, zelfontwikkeling en geloof
Inspiratie, beleving, levenslust en verschillende levensvisies. Wat is belangrijk in je leven en hoe geef je dat vorm? Hoe ga je om met tegenslag en waaruit put je kracht? In Zin in morgen kijk je binnen bij een 'heilige plek' van creatieve denkers.
Zelf aan de slag? Op de website vind je nog meer uitdagingen, levenslessen en verdieping.
- Programma20 min
Carry Tefsen en Kees van der Spek nemen plaats bij Özcan in de kappersstoel
Özcan Akyol gaat in De geknipte gast in gesprek met uiteenlopende gasten die bij hem in de barbershop langskomen. Tussen de spiegels ontstaat een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast. Zo vertelt actrice Carry Tefsen (Zeg 'ns Aa) over haar vader die het niet eens was met haar carrièrekeuze.
- Documentaire30 min
Mooi meegenomen: ontvoerd door je eigen vader
De documentaire Mooi meegenomen onthult het aangrijpende verhaal van Spot On-presentator Elif. Op tweejarige leeftijd is zij, zonder toestemming van haar moeder, meegenomen door haar vader. Wat is er gebeurd in die paar dagen dat ze verdwenen was? En wat is de impact hiervan op haar leven?
- Programma55 min
Aysegül leert blind te zijn
Aysegül is slechtziend, maar heeft altijd overal aan meegedaan. Ze probeert haar beperking verborgen te houden, maar de ontkenning maakt haar leven erg ingewikkeld. Ze heeft last van hoofdpijn, vermoeidheid en depressieve gevoelens.
In Dit is hoe ik het zie schrijft ze zich in bij een zorginstelling voor mensen met een visuele beperking waar ze leert om blind te zijn.
- Podcast25 min
De Kist: gesprekken over leven en dood
Presentator Kefah Allush praat met bekende Nederlanders over leven en dood. Wil je het gesprek liever onderweg luisteren? Dat kan nu met podcast De Kist.
- Programma15 min
Gevlucht na de val: verhalen van Afghanen die naar Nederland kwamen
In Gevlucht na de val spreekt Saber Perzad met vijf Afghanen die na de machtsovername door de Taliban in 2021 naar Nederland zijn gevlucht. Mensen die in Afghanistan succesvol waren, alles achterlieten en in Nederland een nieuw leven moesten opbouwen. Hoe vergaat het ze nu 2 jaar later?
- Programma25 min
Kleine stapjes naar een stabiel leven
Soep, sores en soelaas heeft een nieuw jasje! In het nieuwe seizoen volgt Bert van Leeuwen voor langere tijd de bewoners van Domus, een beschermde woonvorm van het Leger des Heils, waar dak- en thuislozen terechtkunnen. Zo maak je het leven van bewoners en medewerkers van dichtbij mee: hun strijd, moed, drijfveren, grote en kleine overwinningen en hun plezier.
- Programma25 min
René Froger: "En toen was ik wees"
René Froger vertelt in De Kist over de hectische tijd in zijn leven waarin zijn beide ouders kort na elkaar overlijden. Dezelfde tijd dat De Toppers hoogtij vieren met het Eurovisie Songfestival en hun tournee.
Ondanks dat Froger nog steeds van hard werken houdt, is zijn leven nu in rustiger vaarwater gekomen. ‘Simpelweg gelukkig zijn,’ de hit waarmee Froger jaren geleden doorbrak, blijkt nu meer van toepassing dan ooit. - Programma45 min
Zwijmel jij weg bij een Brits accent? Kijk First Dates UK
Schots, Geordie of Welsch, smelt weg bij deze heerlijke Engelse accenten. In First Dates UK gaan deelnemers uit heel Engeland op eerste date. En jij kan meekijken!
- Programma35 min
Beste Zangers S16: Douwe Bob staat centraal in de eerste aflevering
Je hebt er een jaar op moeten wachten maar dit weekend start dan eindelijk het zestiende seizoen van Beste Zangers. Mell, Duncan Laurence, Numidia, Nick Schilder, MEAU en Marco Bakker zingen in de eerste aflevering, onder begeleiding van de Beste Zangers-band onder leiding van Marcel Fisser de mooiste liedjes van/voor Douwe Bob.
- Podcast30 min
Luister dit seizoen naar Beste Zangers de podcast!
Beste Zangers zit altijd vol verhalen van de hoofdgast maar er zijn nog zoveel verhalen die niet verteld worden. Aan NPO Radio 2-dj Bart Arens de eer om al het onbesproken, bespreekbaar te maken in Beste Zangers de Podcast.
Luister de podcast in je favoriete podcast-app!
- Programma45 min
In 12 straten groen gaan bewoners de strijd aan met de tegels
Nederland versteent. Daarom gaan bewoners in 12 straten groen de strijd aan met de tegels. Ze doen alles zelf, van het ontwerp en tegels wippen tot aan het aanplanten en onderhouden van hun tuin. Ze krijgen hierbij hulp van het greenteam, met daarin o.a. Anita Witzier.
- Artikel
Familie Huisraad over hun deelname aan 'Waar doen ze het van?'
'We aten vooral te vaak buiten de deur', vertelt Quincy Huisraad. Hij, zijn vrouw Thura en hun samengestelde gezin van negen kinderen doen mee aan het derde seizoen van het EO-programma Waar doen ze het van?
Hoe komt de familie rond met negen kinderen en wat voor lessen over geld hopen zij door te geven? Lees het op EO.nl.
- Programma40 min
Nieuwe zoektocht naar antwoorden op levensvragen in DNA Onbekend
Wat nou als je niet zeker weet wie je familie is? Of je vader wel écht je vader is? Of je zus je zus? Marlijn Weerdenburg zet alles op alles in DNA Onbekend om antwoorden te vinden op prangende levensvragen.
- Programma55 min
Geadopteerd uit het buitenland, en dan?
In Nederland zijn meer dan veertigduizend kinderen geadopteerd. Tot blijdschap van ouders met een kinderwens. Maar hoe is dat voor het kind?
In De Afhaalchinees opent Kelly het gesprek over de gevolgen van interlandelijke adoptie aan de hand van haar persoonlijke ervaringen. Blijft het adoptiesprookje van dankbaarheid, ouderliefde en goede bedoelingen, overeind?
- Programma45 min
Kim Feenstra helpt alleenstaande jonge moeder Shylena
Wanneer Shylena (19) erachter komt dat ze zwanger is, staat ze voor een belangrijke keuze. Kiest ze voor haar baby of voor haar vriend? Shylena kiest voor de baby en komt er alleen voor te staan. Ze besluit om weer bij haar moeder te gaan wonen, die al jaren kampt met een vorm van kanker. Model, fotograaf en moeder Kim Feenstra staat haar bij in Vier handen op één buik.
- Programma45 min
Een huis vol is terug!
We starten het nieuwe seizoen Een huis vol met een grote voorjaarsschoonmaak bij de Amsterdamse familie Cudogham. Hun stadse balkonnetje wordt klaargemaakt voor het lekkere weer dat komen gaat. Terug van weggeweest is de Brabantse bakkersfamilie Nagelkerke. Hun kinderen zijn inmiddels flink aan het puberen en oudste dochter Merel is zelfs uitgevlogen naar Amerika om daar te studeren.
Wil je de families uit Een huis vol nóg beter leren kennen? Ga dan naar de site van KRO-NCRV.
- Programma40 min
Janny en André trotseren Nederlandse wateren
In Denkend aan Hollan d varen Janny van der Heijden en André van Duin langs prachtige routes en ontdekken ze Nederland vanaf het water. Zo varen ze over de Geldersche IJssel, gaan ze met hun bootje naar Rotterdam, bezoeken ze vestingsteden Gorinchem, Woudrichem en Heusden én genieten ze van de kronkelende Overijsselse Vecht.
- Documentaire55 min
Inspirerende sportdocu over de kracht van sport die beperkingen overstijgt
Volg Judoka Joarmin, wielrenster Jolein, ruiter Nick en het Nederlandse hockeyteam in De weg naar de Special Olympics. Dit sportevenement vormt een plek waar mensen met en zonder verstandelijke beperking van over de hele wereld elkaar ontmoeten en vooroordelen overwinnen door middel van de kracht van sport.
- Programma
Als 23-jarige 12K verdienen in twee uur
Een bijbaantje tussen de schappen? No thanks! In Fok De Vakkenvuller worden zes jongeren gevolgd die op digitale wijze hun geld verdienen. Hiermee verdienen zij in één dag soms meer dan hun ouders in een hele maand! In zes afleveringen ontdek je alle ins en outs van hun succesvolle online-ondernemingen.
- Programma
Meekijken in de portemonnee van vier totaal verschillende gezinnen
In Waar doen ze het van? volgen we vier gezinnen die moeten rondkomen van heel verschillende maandbudgetten. Een half jaar lang krijgen we een kijkje in hun dagelijkse leven. Hoeveel geld komt er binnen en waar geven ze het aan uit? Hoe gaan ze om met financiële dilemma’s en welke keuzes moeten ze maken? En hoe is eigenlijk het om arm of heel rijk te zijn?
- Programma45 min
We zijn er bijna! Op groepskampeerreis naar Corsica en Sardinië
In We zijn er bijna! pakt Martine van Os voor de 12e keer haar koffers voor een nieuwe groepskampeerreis. Dit keer gaat de reis over de Franse en Italiaanse eilanden Corsica en Sardinië in de Middellandse Zee.
De groep bestaat uit achttien echtparen, twee buurvrouwen en één alleenreizende man: Koos. Hij gaat mee als assistent reisleider: “Ik ben van de afdeling improvisatie, dus ik sta klaar voor alles wat niet gepland is en waar mensen hulp bij nodig hebben.”
- Programma10 min
Onmisbare tips voor een geweldige uitgaanservaring
Duncan Tromp en Rhodé Kok pakken samen met vrienden de ultieme uitgaansstruggles aan in FAQ it! Leer de beste manier om nummers te scoren, je vrienden nooit meer kwijt te raken en ontdek handige tips om zweetgeur effectief te bestrijden. En vergeet de aftermath niet: hier pik je de beste remedies tegen een kater op.
- Programma12 min
Ongemak of liefde? Eerste date in de slaapkamer
In Slaapkamer dates geen eindeloze chatgesprekken die nergens toe leiden of ongemakkelijke afspraakjes in een fancy restaurant. Gewoon een eerste date tussen twee mensen op zoek naar liefde, bij iemand thuis in de slaapkamer. Maar of dat het nou minder ongemakkelijk maakt?
- Programma40 min
Kasteelvrouwe Emmy slaat een nieuwe weg in
Emmy kocht een verwaarloosd 16e-eeuws kasteel in Frankrijk, maar het opknappen daarvan bleek een grotere klus dan gedacht. Nu de restauratie van het dak is afgerond zit Kasteelvrouwe Emmy boordevol nieuwe plannen en ideeën. Ze wil evenementen organiseren in haar kasteel. Haar grote droom: een gekostumeerd bal in de stijl van Joséphine en Napoleon.
- Documentaire20 min
Danny Ghosen in Amerika
Danny Ghosen reist in Danny and The Americans langs de rafelranden van de Amerikaanse samenleving op zoek naar waar het wringt. Dat doet hij op zijn eigen manier: onbevooroordeeld en nieuwsgierig. Hij interviewt gebruikers van de verwoestende drug Fentanyl, zwarte cowboys, Aziatische Amerikanen en dakloze studenten.
- Programma45 min
Uniek inkijkje in leven van Marokkaanse gastarbeiders
In Mocronado’s blikt een groep van vijf Marokkaanse mannen terug op hun werkzame leven en beschouwen ze het leven van nu; als pensionado in een land waar ze eigenlijk alleen ‘te gast’ zouden zijn.
Hoe kijken ze naar ons land? Voelen ze zich hier nog steeds te gast, of voelen ze zich hier thuis? Hoe denken ze over hun geloof, de opvoeding van hun kinderen, liefde en integratie?
- Programma25 min
Gelovige transpersonen delen hun verhaal
Met een briefwisseling vertellen twee transpersonen elkaar over hun genderdysforie en hun leven voor en na hun coming-out. Wat was de reactie van hun familie en kerk? En wat deed dit met hun geloof? In Ken je mij?vertellen ze hun eigen verhaal, in eigen woorden.
- Artikel
Theo Maassen nieuwe presentator Zomergasten
Cabaretier, acteur, presentator en regisseur Theo Maassen is de nieuwe presentator van het interviewprogramma Zomergasten:
"Ik ben gefascineerd door de ontstaansgeschiedenis van iemands talent. Wat waren de obstakels? Is het talent, een kwestie van geluk, of pure monomanie het geheime ingrediënt? En wat heeft het iemand uiteindelijk gebracht?"
- Documentaire45 min
Louis Theroux interviewt Britse sterren
Louis Theroux is terug met een nieuwe serie: Louis Theroux interviews... Hierin spreekt hij op zijn eigenzinnige wijze sterren uit het Verenigd Koninkrijk. Hij bezoekt onder andere rapper Stormzy in zijn huis in Londen, brengt met de legendarische actrice Dame Judi Dench een bezoek aan de West-End en gaat mee op tournee met Yungblud en Rita Ora.
- Programma1 uur
Deze dertigers gooien het over een heel andere boeg
Een goede baan, een mooi koophuis en een auto voor de deur. Voor de meeste dertigers was dit lange tijd het ideaalplaatje. In 30 en nooit meer... ontdekken we de huidige trends waarmee dertigers het roer radicaal omgooien. Van leven zonder bezittingen tot nooit meer werken voor een baas of naar een dokter gaan.
- Documentaire
Deze docu's over trans personen mag je niet missen
2Doc.nl selecteerde 20 documentaires en docuseries die door de jaren heen impact hebben gehad op de representatie van trans personen. Verruim je blik met deze bijzondere verhalen.
- Programma30 min
Rauwe oorlogsportretten van jonge Oekraïners in My generation @ war
Wat zou je doen als er een oorlog uitbreekt in jouw land? In My generation @ war zie de aangrijpende verhalen van tien (buiten)gewone jonge mensen die geconfronteerd worden met de harde realiteit van de oorlog in Oekraïne. Zij hebben door de oorlog met Rusland een compleet ander leven gekregen.
- Podcast1 uur 55 min
Roline Redmond onderzocht slavernij in haar familiegeschiedenis
Hoe breng je mensenlevens in kaart die bijna niet gedocumenteerd zijn, of pijnlijk om te onderzoeken? Antropoloog en schrijver Roline Redmond deed tien jaar onderzoek naar haar familiegeschiedenis
In een speciale Keti Koti-uitzending van Wat blijft sprak Lara Billie Rense met Redmond over haar zoektocht en de levens van haar tot slaaf gemaakte voorouders.
- Podcast55 min
"Ik hoef die excuses niet"
In FunX Roots leer je 4 families kennen die met elkaar in gesprek gaan over hun identiteit, familiegeschiedenis en roots. Er wordt stilgestaan bij het Nederlandse slavernijverleden, de komst van ‘contractarbeiders’ uit onder andere India en de migratie van verschillende generaties Surinamers naar Nederland.
Ieder familielid heeft vragen voorbereid maar heeft geen idee wat voor vragen ze zelf gaan krijgen. Dat levert spontane en eerlijke gesprekken op, met unieke inzichten.
- Documentaire40 min
Hoe tolerant is Nederland als je afwijkt van de norm?
25 jaar geleden werd een groep bi-culturele vrouwen gevolgd over wat het voor hen betekent om in Nederland op te groeien. Regisseur Soulaima El Khaldi zag deze documentaireserie als tiener en hun openheid maakte diepe indruk op haar. Zij stelt vier van deze vrouwen de vraag: wat is er veranderd, en wat is hetzelfde gebleven? Samen maken ze de balans op in een nieuwe serie Girls Girls Girls.
- Aflevering35 min
BinnensteBuiten in het teken van Keti Koti
Het duurzame lifestyleprogramma BinnensteBuiten staat deze aflevering compleet in het teken van Keti Koti. Neem een kijkje in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam, een pand met een slavernijverleden en en leer hoe je Heri Heri maakt, een speciaal gerecht dat werd gegeten op de plantages.
- Podcast5 min
Kloostercast: laat je inspireren door het kloosterleven
Laat je inspireren door een levenslange zoektocht naar een zinvol leven en vind rust in de hectiek van het moderne bestaan. In de Kloostercast onderzoeken kloosterlingen actuele thema’s als verlangen, armoede en mentale gezondheid en laten ze zien dat de eeuwenoude kloosterkennis verrassend relevant is.
Een inspirerende start van je dag, in 5 minuten.
- Documentaire40 min
ICE blikt samen met spelers terug op het Marokkaanse sprookje van het WK Voetbal in Qatar
Rapper ICE vertelt het unieke historische sprookje over het Marokkaanse elftal dat tijdens het WK in Qatar vriend en vijand verbaasde. Hij praat onder meer met de spelers en blikt terug op hun avontuur. Wat deden hun prestaties op het veld met de moraal van de Marokkaanse gemeenschap wereldwijd?
- Programma35 min
Blauw Bloed special: Alexia 18 jaar
Prinses Alexia, de tweede dochter van ons koningspaar, wordt 26 juni 18 jaar. Maar wat weten we van haar? Anne-Mar Zwart spreekt met royaltywatchers, psychologe Cocky Drost en met de Argentijnse journalist Rodolfo Vera Calderón.
- Documentaire
Zorgen om jeugdzorg
2Doc maakte een selectie van docu's waarin jeugdzorg een rol speelt. De jeugdzorg is er om te helpen, maar uit een paar van deze documentaires blijkt dat niet iedereen zich geholpen voelt. Toch zitten deze documentaires vol met mooie, ontroerende momenten en mensen die er alles aan doen om hun leven op de rit te krijgen.
- Programma45 min
Aan de slag als Au Pair in New York
Jaimy, Anne, Sincha en Bram vertrekken voor drie maanden naar New York om aan de slag te gaan als Au Pairs. Naast de dagelijkse zorg voor kinderen streven ze allemaal hun eigen dromen en verlangens na. Hoe houden zij zich ver van hun vertrouwde omgeving staande?
- Artikel
Aangrijpende verhalen over onmacht en liefde in probleemgezinnen
De docuserie Verloren kinderen volgt het stormachtige, wanhopige, maar ook liefdevolle dagelijkse bestaan van drie 'probleemgezinnen'. Een super close-up die precies laat zien hoe en waarom het misgaat.
In de extra webserie Verloren hulpverleners reageren psychologen, kinder- en jeugdpsychiaters of ervaringsdeskundigen op de indringende scènes.
- Programma30 min
Astrid Joosten, Viggo Waas, Marion Bloem en Sharon de Miranda in nieuw seizoen Kloostergasten
In het nieuwe seizoen van Kloostergasten duiken Astrid Joosten, Viggo Waas, Marion Bloem en Sharon de Miranda in het kloosterleven. Ze stappen even uit het hectische leven en ervaren drie dagen lang het ritme en de rituelen van de broeders en zusters achter de kloostermuren.
- Programma1 uur
Fidan Ekiz en Kees Schaap over cancelcultuur in docuserie De doe-het-zelf Dictatuur
De doe-het-zelf Dictatuur is het persoonlijke avontuur van programmamakers en journalisten Fidan Ekiz en Kees Schaap. Samen gaan ze op zoek naar de relatie tussen een 'cancelcultuur' en de toegenomen polarisatie. Het gaat over de wereld van wokeness, uitsluiting en angst; verschijnselen die veel impact hebben op de wereld van nu in het algemeen en die van Fidan en Kees in het bijzonder.
- Programma45 min
Hoe is het nu met het mooiste meisje van de klas?
Jaap Jongbloed gaat in Het mooiste meisje van de klas weer op zoek naar dat onbereikbare meisje uit de klas op wie iedereen verliefd was. Ze was het voorbeeld voor de meiden in haar omgeving. Wat maakte haar zo speciaal? Wat is er met haar gebeurd? En was haar schoonheid een garantie voor succes?
- Podcast35 min
Help: het geheim van goede hulp
Help: het geheim van goede hulp is een podcast over goede hulp in barre tijden. Marije Schuurman Hess pakte de bus naar Bosnië, waar veel hulp kwam na de oorlog. Ze ontmoet onder andere accordeoniste Merima die is gevlucht uit Bosnië en hulpverleenster Margriet die naar de oorlog toe ging om te helpen. Komt de beste hulp van buiten? Hoe selectief is de helpende mens? Wat drijft ons eigenlijk? En wat willen we ervoor terug?
- Podcast45 min
Podcast 15 jaar College Tour: De meest spraakmakende gesprekken
Dit jaar bestaat College Tour vijftien jaar. Presentator en bedenker Twan Huys heeft de afgelopen jaren talloze nationale en internationale bekendheden mogen ontvangen. 'Er is geen programma waar ik meer van heb geleerd dan van College Tour,' vertelt Twan.
Ter ere van dit jubileum brengen we de vijftien meest spraakmakende, bijzondere of inspirerende afleveringen in podcastvorm. Luister naar de gesprekken met onder andere Anouk, André van Duin en Bill Gates.
- Podcast30 min
Wat als je volksbuurt wordt ontdekt door yuppen?
Wat gebeurt er als yuppen en andere jonge hoogopgeleiden massaal in een oude, typisch Nederlandse buurt komen wonen. Als een volksbuurt minder volks wordt, wat gaat er dan verloren? Kortom: wat merken bewoners van gentrificatie in hun volksbuurt? Dat onderzoekt Robin de Wever, zelf een bakfietsende yup, in zijn eigen wijk in Welkom in de volksbuurt.
- Programma40 min
Stiekem smullen en leren van elkaars burenruzies in De Rijdende rechter
Conflicten over hoog opgelopen burenruzies, overlast door bomen, schuttingen en schuurtjes op de erfgrens, familievetes of conflicten over het recht van overpad. Rijdende rechter mr. John Reid gaat weer langs en zoekt naar een oplossing.
- Podcast
De podcast Eitje eindigde verdrietig, maar in deze bonusaflevering komt het toch nog goed
Bonusaflevering van Eitje, een podcast overeen kinderwens en de illusie van vanzelfsprekendheid rond het maken, nemen, krijgen en willen van kinderen. In deze bonusaflevering vindt Malou de moed om verder te gaan. Ze startte met IVF en raakte in verwachting. Er volgde een turbulente periode vol onzekerheid en spanning, nadat er onverwachts zorgen ontstaan bij een echo. Gelukkig wordt uiteindelijk haar gezonde dochter Ava geboren.
- Artikel
Open over moederschap struggles
Hanan Challouki (30) werd in het eerste jaar als moeder overvallen door twijfels en onzekerheden rondom het ouderschap. Nu deelt ze haar struggles in haar boek. “Het gevoel dat je het nooit goed aan het doen bent, is heel pijnlijk.”
- Programma35 min
Liefde in de mix viert culturele verschillen in de liefde
In Liefde in de mix geven vier stellen met verschillende culturele achtergronden een inkijkje in hun dagelijkse leven. Ze hebben vol overtuiging voor elkaar gekozen en zijn ieder op hun eigen manier op zoek naar geluk. Waar het ene koppel recht op zijn doel af gaat, is het bij een ander duo juist het compromis wat de relatie verdiept.
- Programma40 min
De gevolgen van de klimaatcrisis, de asielcrisis en de personeelscrisis in Nederland
Yora Rienstra maakt zich zorgen over de toekomst: hoe overleven haar kinderen op een planeet die steeds warmer wordt? Is er voldoende ziekenhuispersoneel voor als ze zelf ziek wordt? En hoe kan het dat zo’n welvarend land als Nederland niet in staat is om vluchtelingen op te vangen? In Half Holland in crisis hoor je de verhalen van slachtoffers, activisten én mensen die juist voordeel halen uit een crisis.
- Programma45 min
Raven ontvangt weer prominente Nederlanders op de boerderij
Het is lente en dat betekent dat er een hoop werk te verzetten is op Boerderij van Dorst. Gelukkig staat Raven er niet alleen voor. Elke week schieten twee bekende Nederlanders die te hulp. Terwijl zij het harde werk verrichten, vraagt Raven hen het hemd van het lijf. En dat levert mooie, grappige en bijzondere gesprekken op.
Met dit seizoen onder meer Theo Maassen, S10 (Stien den Hollander), Janny van der Heijden, Arnon Grunberg, sor (Rosario Mussendijk), Geraldine Kemper, Hanna van Vliet en Bram Krikke.
- Programma50 min
Welke B&B wordt als beste beoordeeld?
Het heerlijk kneuterige programma begint weer! Drie koppels gaan logeren in elkaars Bed & Breakfast en doen daarbij grondig onderzoek. Staat dat ene lampje wel recht? Is er een haakje om de jas op te hangen? En hoe smaakt het ontbijt?
- Podcast20 min
Niet klein te krijgen-podcast over het Prinses Máxima centrum
In de tv-serie Niet klein te krijgen worden kinderen met kanker en hun gezin een jaar lang door Paul de Leeuw gevolgd in deze moeilijke, en vaak radeloze periode. Deze podcast vertelt het verhaal achter de schermen van het Prinses Máxima Centrum. Want wie zijn de mensen die samen het zorgteam vormen en voor welke keuzes komen zij te staan?
- Programma50 min
Wat als je tiener bent en te horen krijgt dat je kanker hebt?
In Niet klein te krijgen volgt Paul de Leeuw een jaar lang vijf tieners met kinderkanker. Paul loopt mee met de kinderen en hun gezinnen in het dagelijks leven en laat zien wat ernstig ziek zijn met het kind en het gezin doet. Want de ziekte treft niet alleen hen, maar ook hun directe omgeving. Ondanks de zwaarte van de verhalen, laten de families zien dat er altijd hoop is.
- Documentaire25 min
Mijn Turkse stem: stemmen in een land waar je niet woont
Suzan Yücel onderzoekt in haar tweedelige documentaire Mijn Turkse stem of ze gebruik wil maken van haar stemrecht in de president- en parlementsverkiezingen in Turkije, ondanks dat ze niet dáár, maar in Nederland woont. Lees ook het interview met haar.
- Programma
Eus reist door Turkije en ontdekt een enorme diversiteit aan culturen, religies en etnische groepen
Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, gaat op reis naar en door Turkije. Hij reist langs verschillende provincies, praat met bewoners en ontdekt een enorme diversiteit aan culturen, religies en etnische groepen.
- Radio10 min
Samenwerking tussen arts en verpleegkundige moet beter
Als artsen naar de ervaringen en mening van de verpleegkundigen luisteren en andersom groeit het werkplezier, vallen er minder mensen uit én verbetert de zorg. En dus begonnen chirurg Heleen Snijders en verpleegkundige Susette Lataster in het Groene Hart Ziekenhuis het project 'Nurses Know Better'. Want verpleegkundigen hebben nou eenmaal een hoop kennis in huis, waar niet altijd gebruik van wordt gemaakt.
- Aflevering25 min
Het kloppend hart van verpleegkunde
Kruispunt loopt mee met ervaren en beginnende verpleegkundigen in het Amphia Ziekenhuis. Hoe ver gaat de liefde voor het vak, ondanks de hoge werkdruk? En wanneer is de grens bereikt?
- Programma50 min
Rutger Castricum op onderzoek naar het Nationalisme
Het nationalisme is een stroming in de politiek die beladen is. Rutger Castricum duikt in Rutger en de Nationalisten met een open blik in de wereld van het nationalistische gedachtengoed. Rutger is nieuwsgierig naar hoe mensen denken en waarom ze zo denken. Daarbij ontmoet hij mensen die zich al lange tijd nationalist noemen en daarin dusdanig ver zijn gegaan dat ze in aanraking zijn gekomen met justitie.
- Programma20 min
Wat maakt het leven de moeite waard?
Hoe doe je dat eigenlijk, leven? Is een mens verantwoordelijk voor zijn eigen geluk? Hoe ga je om met tegenslag? En waar put je troost uit als het tegenzit? In Over Leven praat Coen Verbraak met uiteenlopende gasten als zangeres Naaz Mohammad, topadvocaat Gerard Spong, voetbalcoach en voormalig international Vera Pauw en politicus Lisa van Ginneken over wat het leven - ondanks alles - de moeite waard maakt.
- Podcast60 min
In gesprek over meervoudig ouderschap
Hoewel kinderen volgens de wet maximaal twee ouders kunnen hebben, bestaan er in de praktijk al lang allerlei gezinsvormen waarin kinderen opgroeien met méér dan twee ouders. Denk bijvoorbeeld aan lesbische of homoseksuele stellen die kiezen voor co-ouderschap met een derde ouder, of met een ander stel.
In deze aflevering van De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak met ouders uit meeroudergezinnen. Over hoe zij ouderschap vormgeven met meer dan twee ouders, in een wereld die hun gezinnen nog altijd niet erkent.
- Documentaire40 min
Het succes van de honkbalsterren uit Curaçao
Het eiland Curaçao is vergelijkbaar met een gemiddelde stad in Nederland. Toch komen hier de meeste professionele honkballers ter wereld vandaan. Wat is het geheim achter dit opmerkelijke succes? In 'HOMERUN' Curaçao vertellen de honkbalsterren hoe zij zich tot grote hoogten konden ontwikkelen.
- Programma45 min
Hoe is het gesteld met de (on)gelijkheid in Nederland?
Hoe... is Nederland? onderzoekt hoe we er nou eigenlijk écht voor staan. In tijden waarin we onszelf, misschien wel meer dan voorheen, uitspreken en om ons heen kijken: naar onszelf, de ander, als groep en als Nederlandse maatschappij. Hoe handelt de Nederlander als het gaat om seksisme, homofobie, body positivity en racisme?
- Programma45 min
Een kijkje in het liefdesleven van Ruud de Wild en Olcay Gulsen
Op het eerste gezicht vormen Ruud & Olcay een niet voor de hand liggende liefdesmatch. Is het dan toch echt zo dat tegenpolen elkaar aantrekken? Hoe gaan zij om met de verschillen en waar vullen ze elkaar aan?
- Podcast
Op zoek naar duikt in oorlogsverhalen
Vanaf 30 april publiceert Op zoek naar - de podcastserie van Adres Onbekend - 5 afleveringen met het thema Oorlog. Zoals het verhaal over de vondeling in de kinderwagen en mevrouw De Boer, die in de hongerwinter in de rij staat voor melk. Uiteindelijk gaat mevrouw De Boer met melk én een baby genaamd Joke naar huis. Het begin van een groot verhaal.
- Programma55 min
Iedereen praat mee in nieuwe talkshow Nadia
Nadia Moussaid geeft ruimte aan mensen uit het hele land om het gesprek met elkaar aan te gaan. Een dierbare die in complottheorieën gelooft, vijftig plus en zwanger, niet meer over straat durven omdat je een keppeltje of hoofddoek draagt, schaamte omdat je naar de voedselbank gaat: geen onderwerp blijft onbesproken in Nadia.
Wil je erbij zijn en meepraten? Meld je aan als publiek!
- Radio60 min
Hoe herdenken kinderen van 'foute' ouders?
Hoe zwaar kan de last van de verkeerde keuzes van je ouders zijn? Hoe lang dreunt het jarenlange stilzwijgen, schaamte en buitensluiten na in de levens van kinderen en kleinkinderen? En hoe verstrikt zitten we nog altijd in een wereld van goed en fout? Coen Verbraak spreekt in De Publieke Tribune met kinderen en kleinkinderen van ouders en grootouders die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de verkeerde kant stonden.
- Programma
Yvon Jaspers trekt met Boer zoekt vrouw-stellen door Europa, op zoek naar inspiratie bij andere boerenbedrijven
In Onze boerderij in Europa trekt Yvon Jaspers met een aantal Boer zoekt vrouw-stellen per camper door omringende Europese landen. In aflevering 1 gaan de Utrechtse boer Gerben en zijn vriendin met Yvon op avontuur in Frankrijk. Hun reis brengt ze o.a. bij het welbekende Boer zoekt vrouw-koppel Herman en Fleur. Zij runnen een melkveehouderij. Op de website van KRO-NCRV lees je hoe ze hun reis hebben ervaren.
- Programma30 min
Suhoor Stories: elke ochtend voor zonsopgang tijdens de ramadan
Tijdens de ramadan vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang. De maaltijd die vóór de zon opkomt wordt genuttigd, heet suhoor. In Suhoor Stories staan zeven Islamitische vrouwen stil bij dit moment van de dag, en bespreken ze samen de actualiteit, delen ze inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste momenten voor het vasten begint. Luister elke ochtend live mee via NPO KX, NPO2 of kijk het terug via NPO Start.
- Podcast
Bekende Nederlanders met migratie-achtergrond over de rol die ouders speelden in hun carrière
In de podcastserie Geluk Gezocht gaat Oifik Youssefi, zelf kind van migranten met een droom, in gesprek met bekende Nederlanders met een migratie-achtergrond over de rol die hun ouders hebben gespeeld in de totstandkoming van hun carrière en welke offers zij hebben gebracht voor hun kinderen. Gasten zijn o.a. Mahi Khalesi, podcastpresentatrice en label director Mahi Khalesi, en Sublime-dj Angelique Houtveen.
- Podcast1 uur
Een podcast over leven, in plaats van geleefd worden
In de eerste aflevering van de podcast Life Rules gaat Joram Kaat in gesprek met Gert-Jan Segers. Hij was tien jaar lang partijleider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer voor de ChristenUnie. Hoe hield hij zich vast aan zijn waarden en missie, op een plek waar iedereen een mening over je heeft en waar je altijd 'aan' moet staan?
- Website
Hier wonen de Boer zoekt Vrouw-boeren
Op zondag 9 april is het zover, dan stelt Yvon de vijf nieuwe Boer zoekt Vrouw-boeren voor. Deze keer reist ze daarvoor af naar verschillende landen binnen Europa. Benieuwd waar in Europa de boeren wonen? Ga dan snel naar de website!
- Website
3Real: Hoe real ben jij?
Het lijkt allemaal zo mooi; het perfecte uiterlijk kunnen kopen. Is dat wel zo? Wat zijn de gevaren? En maken al die perfecte gezichten die we om ons heen zien ons niet juist extreem onzeker? We zien ook een tegenbeweging; steeds meer jongeren zitten op het platform BeReal en delen ‘het echte plaatje’ met hun vrienden.
Op NPO3.nl vind je artikelen en webseries die dieper ingaan op het alles rondom dit thema. Zo volg je Stijn die een aantal cosmetische ingrepen, zoals een penisverlenging, overweegt en spreken we Lena (Echte meisjes in de jungle) die spijt heeft van haar BBL-operatie.
- Podcast1 uur
In gesprek met mensen die in het verleden gepest hebben en gepest werden
Als je gepest wordt, ben je al gauw geneigd om te denken dat het aan jou ligt. Maar pesten is een terugkerende vorm van agressie die zich in groepsverband voordoet, waarbij de macht ongelijk verdeeld is.
In De Publieke Tribune praat Coen Verbraak met drie gasten die in het verleden zelf gepest zijn of gepest hebben. Hoe kijken zij terug op die tijd? Hoe heeft het pesten hun verdere levens beïnvloed? En heeft het hen veranderd als persoon?
- Website
Hoe beleven deze jonge mensen de ramadan?
FunX spreekt met jonge mensen over hun ramadanervaring. Zo doet Whitney dit jaar voor het eerst mee als bekeerde moslim, hielp Sumeyye bij het organiseren van een benefiet-iftar en biedt Umnya gratis tandzorg aan voor mensen in financiële nood. Alle verhalen lees je op de site van FunX.
- Programma40 min
Persoonlijke verhalen over de Ramadan in Nederland
Karim Amghar en Nora Akachar gaan in het programma Ramadan in Nederland op zoek naar persoonlijke ramadanverhalen in Noord-Holland, Zeeland, Friesland en Overijssel.
- Aflevering15 min
Is pesten in de rest van de wereld ook een probleem?
In Japan werd een tv-presentatrice online zo gepest, dat ze stopte met haar tv-werk en non werd. In India staat een gepeste non binaire jongen nu anderen in dezelfde situatie bij. En in Kenia, waar albino's outcasts zijn en worden vermoord, trof Metropolis een albino die het tot fotomodel geschopt heeft.
- Programma50 min
Fight or flight: over vluchtelingen en achterblijvers
Hoe is het om in een conflictgebied op te groeien? En wat doe je als je voor het dilemma ‘vechten of vluchten’ komt te staan? In Fight or flight portretteert Sahil Amar Aïssa iedere aflevering twee mensen die zijn opgegroeid in hetzelfde oorlogsgebied. De één vluchtte naar Nederland om te proberen een nieuwe toekomst op te bouwen, de ander bleef achter om daar te strijden voor een beter bestaan.
- Programma50 min
Indrukwekkende verhalen in Sporen van oorlog
De derde generatie kleinkinderen van oorlogsslachtoffers gaan op zoek naar antwoorden op vragen over het oorlogsverleden van hun grootouders. Ze ontmoeten ooggetuigen en historici, maar ook kleinkinderen van de bezetter. In de sporen van hun opa of oma volgen ze het pad dat zij hebben afgelegd in de Tweede Wereldoorlog.
- Programma50 min
Als vrouw in de mannenwereld van scheepvaart
In Vrouwen die Varen volgen we vijftien vrouwen die hun droom hebben waargemaakt en in de vaart werken. Zo varen we mee met rondvaartschipper Ingrid, een echte Amsterdamse die met haar salonboot vrijwel altijd op de grachten te vinden is. Ze bezit een hoop grappen en heeft sterke verhalen over de passagiers die zij aan boord heeft.
- Programma
Overleven als twintiger… maar hoe dan?!
Hoedan bestaat uit een groep van zes twintigers die elkaar opzadelen met levensvragen. De vraag is niet óf ze er wat mee moeten, maar hóe. Relaties, ouders, vriendschappen, seks, geloven, drugs, omgaan met geld of vluchtelingen. Ze maken hun eigen video's om uit te vogelen wat ze met deze dingen moeten. Ook op Instagram kunnen zij en wij elkaar bijstaan, bevragen en inspireren.
- Documentaire45 min
De verborgen wereld van mannelijk sekswerk
De man als een lustobject die vrijwillig zijn geld verdient door erotiek, lust, genot of seks te verkopen: het klinkt voor sommigen misschien als een droombaan, maar is dat ook zo? Candy Boys stapt in de onbekende wereld van mannen in de erotische industrie: van strippers en gigolo's tot een erotisch masseur.
- Artikel
"Hadden we onze dochter maar eerder van school gehaald"
Jarenlang kwam het niet in Henriëttes hoofd op dat haar dochter gepest zou worden. Tot ze haar dagboek vond. Na lang aarzelen hakte ze de knoop door: ze haalde Isabel in groep 8 alsnog van school. “’Waarom heb je ons niet verteld dat je het zo moeilijk hebt?’, vroeg ik. ‘Dan word jij verdrietig mam’, zei ze.”
- Aflevering25 min
Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging verloor in korte tijd drie dierbaren
Caroline verloor haar echtgenoot Jan, beste vriend Henk en broer Andrew. Om zich niet in het verdriet te verliezen stort ze zich op het werk. Ondanks haar drukke bestaan beseft Caroline meer dan voorheen hoe waardevol het leven is. Bang voor de dood is ze niet. Of ze Jan, Henk en Andrew dan weer zal zien, weet ze niet. Wel dat er meer is tussen hemel en aarde.
- Artikel
Politica Caroline van der Plas over haar werk en geloof
Vanuit het niets maakte ze op een trekker haar veelbesproken entree in Den Haag. Haar strijd tegen het stikstofbeleid van het kabinet brengt de BBB grote winst tijdens de provinciale-statenverkiezingen. EO Eva-redacteur Charlotte ontbijt met de opvallende politica en vraagt haar onder andere naar het geloof.
- Podcast30 min
Ruud de Wild is terug met 30 minuten rauw
Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd. In de eerste aflevering van 30 minuten rauw praat Ruud de Wild met Loiza Lamers over onder andere haar jeugd, transitie, carrière en haar kinderwens.
- Programma50 min
Down the road reist naar Thailand
In het nieuwe seizoen Down the road reizen Dieter Coppens, medebegeleider Saar en zes jongvolwassenen met het syndroom van Down af naar Thailand. We maken kennis met Bob, Ellen, Ruben, Anne-Sophie, Isa en Simon die erg onder de indruk zijn van het voor hen zo bijzondere en nog onbekende land.
- Video8 min
Angelina werd gepest vanwege haar huidskleur
Wanneer Angelina in groep 5 opeens naar een andere basisschool moet, verandert haar leven enorm. Ze ligt niet goed in de groep en wordt vervolgens jarenlang gepest. De meest bizarre opmerkingen krijgt ze naar haar hoofd. Uit zelfbescherming besluit ze zichzelf letterlijk af te sluiten en komt ze niet meer buiten. Ze vertelt haar verhaal in True Self.
- Programma25 min
Ruinerwold-zoon Israel in Adieu God?
Drie en een half jaar geleden verliet Israel van Dorsten de boerderij van zijn vader in Ruinerwold. Zijn jeugd werd gedomineerd door zijn vader, die ervan overtuigd was dat hij de Messias was. In Adieu God? vertelt Israel dat hij de confrontatie met zijn vader voorlopig niet wil en kan aangaan. Een oprechte schuldbekentenis van zijn vader zou helpen, maar hij verwacht niet dat het ooit zover zal komen.
- Programma30 min
Inspirerende en dappere jonge mensen met een zeldzame aandoening of ziekte
Een gezwel in je gezicht hebben dat nooit meer stopt met groeien of leven met twintig diagnoses... Je zal het maar hebben. In dit programma duikt Jurre Geluk in de levens van jonge mensen met een zeldzame aandoening of ziekte. Tegen verwachtingen in staan zij juist vaak vol in het leven!
- Aflevering50 min
Rutger Castricum en Tygo Gernandt in Boerderij van Dorst
Rutger Castricum en Tygo Gernandt helpen op de boerderij. Ze maken een terras van grind en plaatsen een pergola. Tegelijkertijd vraag Raven ze het hemd van het lijf. In tegenstelling tot Tygo houdt Rutger niet zo van tuinieren en zijn handen vies maken.
- Documentaire50 min
Hoe ziet het leven van Oekraïense nieuwkomers eruit?
Sommigen hebben moeten verhuizen naar een nieuwe locatie, anderen hebben inmiddels een baan of proberen de Nederlandse taal te leren. Hoe vergaat het ze nu het 'nieuwe' van de situatie af is en ze toch ook weer een leven proberen op te bouwen in Nederland? Slava Oekraïne volgt Oekräiense vluchtelingen in Nederland.
- Podcast30 min
Hoe jongeren omgaan met de dood en rouw
Je bent jong en iemand van wie je heel veel houdt, sterft. Hoe ga je daarmee om? Twintigers Benthe Göbel en Sabien Brehler onderzoeken in Een doodnormale podcast wat het betekent om jong te rouwen. Ze spreken jonge schrijvers, muzikanten en acteurs, die een dierbare hebben verloren en vragen experts het hemd van het lijf.
- Website
To empower women!
Spot On biedt een platform aan vrouwen die op zoek zijn naar herkenning en erkenning, die klaar zijn om taboes te doorbreken. Vrijheid om een hoofddoek te dragen, feminisme, vrouwen werkzaam in een mannenwereld, toxic relationships, self love en bodypositivity: het wordt allemaal besproken door vrouwen voor vrouwen.
- Podcast15 min
De mooiste liefdes, de grootste vriendschappen en de meest bijzondere herenigingen
In de podcast Op zoek naar beleef je van begin tot eind de meest spraakmakende zoektochten uit Adres Onbekend, het eerste zoekprogramma van Nederland. De beste verhalen hoor je in korte podcast afleveringen van een kwartier.
- Programma45 min
Zoektocht naar onbekende familie
Hoe is het om een uit het oog verloren familielid terug te vinden? Spoorloos richt zich op bloedverwanten die elkaar lang óf zelfs nog nooit hebben gezien. Wat volgt is vaak een lange zoektocht door binnen- en buitenland en een emotionele hereniging.
- Programma26 min
Nieuw seizoen De Kist met André van Duin, Frans Bauer en meer bekende Nederlanders
Nieuwe seizoen van De Kist met o.a. André van Duin, Frans Bauer en Diederik Gommers. Waarin presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders praat over leven en dood. Wil je het gesprek liever onderweg luisteren? Probeer dan eens de podcast.
- Programma30 min
Raven van Dorst en het mysterie van de nacht
In Nachtdieren gaat Raven van Dorst op zoek naar het mysterie van de nacht. Wie zijn er nog wakker; welke mensen kúnnen niet slapen en welke mensen wíllen niet slapen? In een nachtelijke ontdekkingstocht stuit Raven op hilarische en ontroerende ontmoetingen met de meest uiteenlopende types.
- Video15 min
Is de kerk racistisch?
Racisme: een thema waar veel over wordt gesproken en veel emotie omheen hangt. Het jongerenplatform EO Beam gaat in gesprek met Godwin Arhin. Merkt hij wel eens rasicme in de kerk? Kwam dit ook al in de Bijbel voor? En zijn kerken eigenlijk wel aantrekkelijk voor iedereen?
- Documentaire40 min
Het euthanasietraject van Karo
Karo (29) is uitbehandeld. Haar psychisch lijden is uitzichtloos en ondraaglijk, verder leven wil ze niet meer. Karo wil goed dood volgt haar in de laatste maanden richting haar zelfgekozen dood. Filmmaker Xena Maria Evers laat zien waarom Karo het belangrijk vindt om afscheid te nemen en dingen voor de laatste keer te doen.
- Programma30 min
Ontmoeting met onderdrukte religieuze minderheden
Hoe is het om te leven in een land waarin je een religieuze minderheid bent? Wat als je je ouders of kinderen bent verloren vanwege je geloof? In Vervolgd bezoekt Jurjen ten Brinke onderdrukte gelovige minderheden in Colombia, Irak, Maleisië en Bangladesh.
- Serie10 min
Het zijn de vrouwelijke gamers die in opmars zijn
Wie bij gamers denkt aan chips etende nerds heeft het mis. Het zijn de vrouwelijke streamers die in opmars zijn. In deze online serie geven zij een kijkje achter de schermen. Van doxing tot donaties en van boobystreamers tot seksisme.
- Programma1 uur
Een nieuwe groep jongeren begint aan Dream school
Alle leerlingen zijn vastgelopen in het schoolsysteem, hebben soms jarenlang thuisgezeten en willen nu in actie komen. Op Dream school krijgen ze lessen van verschillende gastdocenten die de leerlingen willen inspireren.
- Documentaire45 min
Een hechte koeriersfamilie
Docuserie Trappers over een sociaal maatschappelijke fietskoeriersdienst. Onder leiding van de ruimhartige Stanley werkt er een bonte, maar hechte groep werknemers. Met ieder eigen redenen om zich een slag in de rondte te trappen door de stad. En eigen stille dromen...
- Programma30 min
Zeikwijven: over de waanzin van verschillen tussen man en vrouw
Op verrassende en originele wijze worden de verschillen tussen mannen en vrouwen belicht, en dan met name de gevolgen van deze verschillen voor de vrouwen. Zo bespreken Shelley en Quinty in Zeikwijvenhet feit dat reanimatiepoppen vrijwel altijd van het mannelijk geslacht zijn. Het gevolg is dat vrouwen significant minder worden gereanimeerd op straat. Bovendien geeft een vrouw in haar leven duizenden euro’s meer geld uit dan een man, zonder dat zij hier zelf voor kiest.
- Aflevering47 min
Emma's kerst
Als Au Pair in Miami werd Emma verliefd, worstelde ze met uit de kast komen en zorgde ze in haar eentje voor de drie kinderen. In deze kerstspecial vliegt ze eindelijk weer terug naar Miami om samen met haar oude gastgezin Thanksgiving te vieren. Voelt de band nog steeds zo hecht? En hoe reageert moeder Karmel op de bijzondere gast die Emma als verrassing heeft meegenomen?
- Programma55 min
Inzoomen op de ziekenhuismedewerkers
Verpleegkundigen, chirurgen, een schoonmaker, een spoedeisende hulp-arts: OLVG - Ziekenhuis met een hart volgt diverse ziekenhuismedewerkers tijdens hun dagelijkse werkzaamheden in hét stadsziekenhuis van Amsterdam, waar alle culturen van de grote stad elkaar ontmoeten.
- Programma25 min
First dates restaurant in kerstsfeer
In de donkere dagen voor kerst verlangt iedereen naar liefde en dus opent het First Dates restaurant speciaal in kerstsfeer haar deuren voor iedereen die met de feestdagen niet alleen wilt zijn. Nieuwe singles en oude bekenden gaan op een onvergetelijke kerstdate.
- Programma40 min
Anita Witzier duikt in het leven van missiezusters
Voor Anita in de missie duikt Anita Witzier in de levensverhalen van de allerlaatste Witte Zusters uit Boxtel. Anita is gefascineerd door de avontuurlijke levens die deze vrouwen hebben geleid: het opkomen voor de allerzwaksten onder de moeilijkste omstandigheden.
- Programma
Georganiseerde chaos in Alles voor de bruiloft
Vriendinnen Nina en Susanna reizen samen in hun camper door heel Europa om bruiloften vorm te geven. Ze zetten zich honderd procent in om elk liefdeskoppel de bruiloft van hun dromen te geven. Kortom, ze doen Alles voor de bruiloft!
- Programma15 min
Wat gebeurde er na Down the road?
Dieter nodigt zijn reisgezellen opnieuw uit om met elkaar te praten over hoe zij hun pad naar zelfstandigheid verder bewandelen, en hun grenzen blijven verleggen na Down the road. Velen van hen kunnen niet wachten om aan Dieter te vertellen hoe hun leven er nu uit ziet, tijdens een heerlijke nostalgische avond samen.
- Programma45 min
Rutger Castricum in gesprek over de rol van diversiteit in de media, sport, cultuur en politiek
In Inclusief Rutger gaat Rutger Castricum- als welgestelde, witte, heterosexuele man- op zoek naar zijn rol in een inclusieve samenleving. Hij spreekt met voorvechters van meer gelijkheid en diversiteit, maar ook met mensen die daar niet zoveel mee hebben. Is er in de diversiteitsdiscussie nog een middenweg?
- Programma12 min
Kraken doe je zo
Wonen is een recht, maar de woningcrisis is groter dan ooit. Dus gooit Sahil het maar over een andere boeg. Hij neemt het heft in eigen handen en gaat kraken. Daarbij vraagt hij krakersgroepen die actief zijn in Nederland om informatie en tips.
- Programma40 min
Ex-radicaaldenkers vertellen hun verhaal in Dwarsdenkers
Wat maakt dat mensen radicaal gaan denken? Welke rol spelen de media daarbij? En hoe laat je die ideeën vervolgens weer los? Sherin Seyda interviewt mensen die ooit radicaal waren, of zelfs extremistisch. Elke gast heeft een andere achtergrond; radicaal-rechts, moslimradicalisme, complotdenken en dierenactivisme.
- Programma45 min
Vier influencers vertrekken naar LA om te werken als Au Pair
Deze influencers hebben honderdduizenden volgers op social media. Voor zes weken vertrekken ze naar de ‘City of Dreams’ om te werken als au pairs. Hoe redden de vips zich in de chaos van leven met kleine kinderen? Lukt het hen om een band op te bouwen met hun hostgezin of weten ze niet hoe snel ze weg moeten?
- Podcast35 min
Who's your daddy?
Presentator en 3FM DJ Joram Kaat gaat op zoek naar zijn vader. Voor zijn geboorte verdween hij uit beeld, maar Joram heeft gewoon zijn telefoonnummer. Joram spreekt met familie en experts over zijn vader en over de gevolgen van het ontbreken van een vader in je leven. Durft Joram uiteindelijk zijn vader te spreken?
- Programma
'Voor de rol van mantelzorger kies je niet'
Seval, Louise, Mariska, Piet, Elly en Marloes zetten zich non-stop in voor hun naasten. Ze worstelen met de vraag of ze hun eigen leven ooit nog terugkrijgen; de zorg eist een steeds hogere tol van hen. De kans is groot dat iedereen, net zoals zij, op een punt in diens leven mantelzorger zal worden. Zijn we daar klaar voor?
Lees ook de verhalen van andere mantelzorgers en luister naar de troostlijst.
- Podcast40 min
Willen jullie geen kinderen?
In Willen jullie geen kinderen? doorbreekt Anne-Mar Zwart het taboe op praten over een kinderwens. Ze deelt welke emotionele en intensieve periode er voorafging aan haar eigen zwangerschap en gaat in gesprek met (ervarings)deskundigen.
Voor meer artikelen over zwangerschap, vruchtbaarheid en kinderwens ga je naar de site van EO.
- Podcast30 min
1 op de 90 personen is intersekse. Interwat?
Hoe is het om op te groeien in een wereld die verdeeld is in mannen en vrouwen, terwijl je zelf fysieke kenmerken van beide hebt? Een podcast-aflevering over de impact van leven met een geheim, de veranderende maatschappij waarin gelukkig steeds meer ruimte is voor diversiteit en over ervaringen met de medische wereld.
- 10 min
Speciale reünie van Over mijn lijk
In Over mijn lijk - de reünie komen de gasten en nabestaanden het laatste seizoen bij elkaar en blikken ze samen met presentator Tim Hofman terug. Wat is er het afgelopen jaar allemaal gebeurd? En hoe gaat het op dit moment met hun gezondheid?
- Documentaire30 min
Intieme documentaire over het leven na stilgeboorte
Programmamaker Rowan Blijd verloor haar zoon Amari na een zwangerschap van 38 weken. Om stilgeboorte bespreekbaar te maken, maakt ze deze documentaire. Met homevideobeelden en interviews toont ze zelfs de meest kwetsbare momenten.
- Programma50 min
Zou jij blind durven tekenen voor een nieuwe baan?
Zes deelnemers die ongelukkig zijn in hun huidige werk leggen hun werkgeluk in de handen van een jobcoach en recruiter. Het enige wat ze hoeven te doen is blind te tekenen voor een nieuwe baan in een nieuwe sector.
- Programma50 min
Een kijkje in het levensreddende werk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
In Redders op zee kijk je mee met de vrijwilligers bij de KNRM. Ze staan dag en nacht klaar om mensen in nood te helpen. Hoe is het om levensreddend werk te doen, soms met gevaar voor eigen leven?
- Programma55 min
Stoomcursus tot topsporter
Is het mogelijk om in vier maanden tijd op professioneel niveau te fietsen? Rutger Castricum en basketbalster Chatilla van Grinsven gaan de fysieke en mentale uitdaging aan in De tijd van ons leven. Ze worden geholpen door experts uit de wielersport.
- 12 min
Indringende serie over mensen met dementie en hun geliefden
Vier portretten over mensen met dementie, en hoe hun geliefden daarmee omgaan in het dagelijks leven.
- Programma50 min
Hoe leven de mensen in de armste wijken van Europa?
Sinan Can verblijft een jaar lang in vier kwetsbare wijken van Parijs, Londen, Stockholm en Brussel, de 'banlieues van Europa'. Hij zoekt de plekken op waar de armoede het grootst is en de maar weinig mensen een baan hebben.
Red jij het financieel niet meer? Kassa helpt!
Bijna één miljoen mensen dreigen het financieel niet meer te redden deze winter. Uit alle verhalen weten we dat er hulp nodig is. Het programma Kassa heeft een website gemaakt waarop je om hulp kunt vragen, hulp kunt bieden en praktische tips krijgt om te besparen.